Δηλώσεις

H κυβέρνηση να καταθέσει άμεσα αίτημα στην ΕΕ για να αποζημιωθούν από το Ταμείο Αλληλεγγύης το ταχύτερο δυνατόν οι πληγέντες του νομού Χανίων από τις πρόσφατες καταστροφές.

Τρίτη, 12 Μαρ 2019

Η βουλευτής, τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:

«Μετά από αλλεπάλληλες επαφές με αρμόδιους αξιωματούχους της Κομισιόν, για τη δυνατότητα αποζημιώσεων στο νομό Χανίων, επισημαίνω ότι μπορούν να αντληθούν κονδύλια κυρίως από το Ταμείο Αλληλεγγύης. Η Ιταλία σε ανάλογη περίπτωση είχε επιτυχία στο αίτημά της.

Καλώ λοιπόν την κυβέρνηση, σε συνεργασία με εμπειρογνώμονες που γνωρίζουν το θέμα να προχωρήσει άμεσα στην κατάθεση του αιτήματος ώστε να μπορέσουν να αποζημιωθούν το ταχύτερο δυνατό οι πληγέντες. Από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν τον νομό Χανίων πέρασαν 15 ημέρες, η αντιπεριφέρεια έλαβε μόνο 10 εκατ. ευρώ, ποσό που δεν αρκεί ούτε για τις διανοίξεις, και η κυβέρνηση ήδη ξέχασε το ζήτημα. Τονίζω ότι οι καταστροφές είναι τόσο μεγάλες που οποιαδήποτε καθυστέρηση στην αντιμετώπισή τους βάζει σε κίνδυνο την ασφάλεια των κατοίκων και των τουριστών και ταυτόχρονα πλήττει ανεπανόρθωτα την τουριστική εικόνα του νησιού».

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο