Δράσεις στα Χανιά

Το Εθνικό ‘Ιδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Βενιζέλος» πρέπει να αποκτήσει άμεσα σταθερή κρατική χρηματοδότηση

Πέμπτη, 4 Ιούλ 2019

Επίσκεψη την Πέμπτη (4/7) στο Εθνικό ‘Ιδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Βενιζέλος» όπου είχα τη χαρά να συνομιλήσω με τον διευθυντή του Ιδρύματος Νικόλαο Παπαδάκη και τα μέλη του ΔΣ. Οπως με ενημέρωσε, καθημερινά επισκέπτονται το ίδρυμα όπως και την κατοικία του Ελευθέριου Βενιζέλου στη Χαλέπα, μαθητές από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι μέσα από εκπαιδευτικά προγράμματα μαθαίνουν το έργο του και το πως αυτό διαμόρφωσε τη νεότερη ιστορία της Ελλάδας και αυτό σίγουρα είναι πολύ ενθαρρυντικό! Επίσης άλλος ένας καλός λόγος να επισκεφθεί κανείς το ίδρυμα είναι για να δει της εξαιρετικής ποιότητας εκδόσεις για το όραμα και το έργο, του μεγάλου Χανιώτη πολιτικού.

Σκοπός του ιδρύματος είναι στο προσεχές μέλλον να λειτουργήσει ως ένα ευρωπαϊκό ερευνητικό κέντρο, το οποίο θα συντονίζει την έρευνα και τη μελέτη του έργου και της ζωής του Ελευθέριου Βενιζέλου, καθώς και της νεότερης ιστορίας της Ελλάδας.

Γι’ αυτό πιστεύω ακράδαντα ότι το Εθνικό ‘Ιδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Βενιζέλος» πρέπει να αποκτήσει άμεσα σταθερή κρατική χρηματοδότηση, η οποία μαζί με τις ιδιωτικές χορηγίες και δωρεές μπορούν να διατηρήσουν το υψηλό του επίπεδο του ιδρύματος.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο