Άρθρα

Το Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας εν μέσω μεγάλων προκλήσεων – Ντόρα Μπακογιάννη

Σάββατο, 7 Μαΐ 2022

 

Μέσα σε μόλις τρία χρόνια ο κόσμος που ξέραμε άλλαξε δραματικά: η πανδημία, το προσφυγικό, η προκλητικότητα της Τουρκίας, η επιστροφή του πολέμου στην καρδιά της Ευρώπης και η ενεργειακή κρίση που επιφέρει, αλλάζουν τις ισορροπίες και τις σταθερές της πραγματικότητας μας.

 

Απέναντι λοιπόν σε αυτό το συνεχώς μεταβαλλόμενο γεωπολιτικό περιβάλλον και σε κόμματα τα οποία προσπαθούν να το αντιμετωπίσουν επαναφέροντας τον λαϊκισμό στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης, η Νέα Δημοκρατία φέρει το βάρος της ευθύνης και της αλήθειας. Η ελληνική κοινωνία είναι σήμερα πολύ πιο ώριμη από ότι ήταν το 2015. Είναι συνειδητοποιημένη, έπαθε και έμαθε, και έχει αναπτύξει μεγάλες αντιστάσεις απέναντι στον λαϊκισμό. Σήμερα ζητά υπεύθυνες τοποθετήσεις και πολιτικές που θα διασφαλίζουν ένα σταθερό μέλλον.

 

Το 14ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας γίνεται σε μία περίοδο που οι κρίσεις αυτές αφήνουν έντονο το αποτύπωμά τους. Η κυβέρνηση μπορεί να υπερηφανεύεται ότι αντιμετώπισε αυτές τις απανωτές κρίσεις με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, όχι χωρίς λάθη, αλλά πάντα με εντιμότητα, με υπευθυνότητα, με σχέδιο, με αποτελεσματικότητα. Τις αντιμετώπισε ως ισχυρό κράτος στον σκληρό πυρήνα της Ευρώπης και στη σωστή πλευρά της ιστορίας. Προχώρησε ελεύθερη από στενές ιδεολογικές αγκυλώσεις, και δογματισμούς, πιστή στις δημοκρατικές της αξίες, και με μοναδικό διακύβευμα την ασφάλεια και ευημερία των Ελλήνων. Το μεταρρυθμιστικό έργο των τριών τελευταίων χρόνων δεν μπορεί να χαρακτηριστεί δεξιό, αριστερό ή κεντρώο. Μπορεί όμως με βεβαιότητα να χαρακτηριστεί προοδευτικό.

 

Ήταν και είναι αυτό που έχει ανάγκη η κοινωνία. Ο ψηφιακός μετασχηματισμός, οι ψηφιακές δημόσιες υπηρεσίες ωφελούν όλους τους Έλληνες. Η μείωση της ανεργίας, η προστασία της εργασίας, η θεσμοθέτηση της κοινωνικής και εργασιακής ισότητας, η αναβάθμιση του ΟΑΕΔ, η αύξηση του κατώτατου μισθού, η μείωση των εισφορών και των φόρων, η στήριξη των ενόπλων δυνάμεων, των ευπαθών ομάδων, των επιχειρήσεων, των νοικοκυριών, όλα αυτά δεν είναι δεξιές, αριστερές ή κεντρώες πολιτικές. Είναι πολιτικές προοδευτικές. Είναι πολιτικές με ανθρώπινο πρόσωπο.

 

Αυτή είναι η ουσία του κυβερνητικού έργου τα τρία αυτά χρόνια, αυτή θα είναι και η στόχευση για τον επόμενο ένα χρόνο διακυβέρνησης. Όχι για προεκλογικές σκοπιμότητες, για κομματικές επικοινωνιακές στρατηγικές. Αλλά για μια κοινωνία ανθεκτική, σταθερή και ευημερούσα. Για μια κοινωνία που στηρίζει τους νέους και μοιράζει το πλεόνασμα ευημερίας σε όλους. Για σπουδαστές και επαγγελματίες που έφυγαν τα δύσκολα χρόνια και τώρα γυρίζουν πίσω. Για επιχειρήσεις που επενδύουν σε μια χώρα με κανόνες, και προσφέρουν πολλές και καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας.

 

Η χώρα προχωρά με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση προς την επόμενη μέρα, εδραιώνοντας κάθε βήμα της προς τα εμπρός, με την εθνική οικονομία και την κοινωνία να συντονίζεται με τις διεθνείς τάσεις, και ταυτόχρονα με πολιτικές που απαντούν στις ανάγκες της κοινωνίας. Αυτή η συλλογική πρόοδος προϋποθέτει πολιτική σταθερότητα και συνέχεια στον εκσυγχρονισμό του κράτους.

 

Η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχεδιάζουν, τα επόμενα χρόνια, με στόχο η Ελλάδα να μπορέσει να γίνει και να παραμείνει μια χώρα αξιόπιστη, δραστήρια, σύγχρονη και ασφαλής. Το αύριο που θέλουμε το χτίζουμε σήμερα, τώρα, και το χτίζουμε όλοι μαζί

 

 

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο