Συνεντεύξεις

Συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό ΑΘΗΝΑ 9.84

Τετάρτη, 16 Σεπ 2009

Στον Φοίβο Καρζή και τη Δώρα Σαρρή.

Φ. ΚΑΡΖΗΣ: Μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη με ένα από τα απόλυτα πρόσωπα – να το πω έτσι – της προεκλογικής εκστρατείας, η Υπουργός Εξωτερικών η κα Ντόρα Μπακογιάννη.

Δ. ΣΑΡΡΗ: Κυρία Μπακογιάννη καλή σας μέρα.

ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Καλή σας μέρα. Καλημέρα κα Σαρρή καλημέρα κ. Καρζή.

Δ. ΣΑΡΡΗ: Πώς έγινε και αιφνιδιάσατε εαυτούς, κα Μπακογιάννη; Υποτίθεται ότι η απόφαση για την προκήρυξη πρόωρων εκλογών ήταν μια απόφαση δύσκολη, ήταν μια απόφαση που έπρεπε να παρθεί και υποθέσαμε όλοι ότι πάρθηκε συγκροτημένα και ότι ήσασταν πανέτοιμοι. Και είδαμε μεγάλα λάθη στρατηγικής, δύσκολους χειρισμούς στα ψηφοδέλτια, αμφισβητούμενους εν πάση περιπτώσει χειρισμούς στα ψηφοδέλτια. Σήμερα τα πρωτοσέλιδα δεν είναι καθόλου καλά για τη Νέα Δημοκρατία και για το κλίμα που επικρατεί στη βάση.

ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Όντως τα πρωτοσέλιδα δεν είναι καλά για τη Νέα Δημοκρατία, κα Σαρρή, αλλά μην ξεχνάτε ότι μιλάμε τώρα για εφημερίδες της αντιπολίτευσης οι οποίες, λογικό είναι σε μια εκλογή η οποία πάει να γίνει πελατειακή, να υποστηρίζουν την παράταξη την αντίπαλη με όλες τους τις δυνάμεις.

Τώρα ότι υπάρχει αναταραχή με τα ψηφοδέλτια είναι βέβαιον και είναι πάντοτε έτσι δυστυχώς από την ώρα που λαμβάνονται αποφάσεις οι οποίες πάνε κόντρα στην πεπατημένη, δύσκολες αποφάσεις, αποφάσεις οι οποίες όμως σας θυμίζω για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα ήταν η βασική συζήτηση και ευρύτερα στην κοινωνία και μέσα στο κόμμα.

Δηλαδή είχε απασχολήσει το θέμα αυτό των ψηφοδελτίων πάρα πολύ και το δικό μου κόμμα αλλά και ευρύτερα την κοινωνία. Ο Πρωθυπουργός πήρε τις αποφάσεις του. Από κει και πέρα το θέμα τελείωσε και νομίζω ότι μπορούμε να ασχοληθούμε με το σοβαρό διακύβευμα των εκλογών γιατί έχει διακύβευμα αυτή η εκλογή.

Φ. ΚΑΡΖΗΣ: Είπατε, κα Μπακογιάννη, ότι ο Πρωθυπουργός πήρε τις αποφάσεις του. Είναι αποφάσεις όμως που το καταστατικό σας δεν προβλέπει να λαμβάνονται από τον αρχηγό.

ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Όχι, προβλέπει. Το καταστατικό της Νέας Δημοκρατίας, όπως και τα δυο αρχηγικά κόμματα, γιατί – κακά τα ψέματα – περί αρχηγικών κομμάτων μιλάμε.

Φ. ΚΑΡΖΗΣ: Ακριβώς περί αυτού πρόκειται.

ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Έτσι είναι, κ. Καρζή, αυτή είναι η πραγματικότητα και σήμερα έχουμε κάνει πολλές συζητήσεις περί αυτού, αλλά το καταστατικό και στο ΠΑΣΟΚ και στη Νέα Δημοκρατία τελικώς οι αποφάσεις λαμβάνονται από τον αρχηγό του κόμματος με βάση εισηγήσεις και τα λοιπά πολιτικών συμβουλίων και τέτοια, αλλά η ουσία είναι ότι λαμβάνονται από τον αρχηγό του κόμματος και έτσι είδατε από τη μια μεριά αιφνιδιάστηκε όλος ο κόσμος με τη μη συμφωνία, εδώ με βοηθάει η εμπειρία του Υπουργείου Εξωτερικών, η μη συμφωνία η οποία επήλθε μεταξύ Γεωργίου Παπανδρέου και Σημίτη και σε μας είναι η απόφαση την οποία έλαβε ο Πρωθυπουργός κρίνοντας τις πολιτικές διαδρομές όπως είπε ο ίδιος διαχρονικά τον τελευταίο καιρό.

Δ. ΣΑΡΡΗ: Είπατε ότι αυτές ήταν οι επιλογές του Πρωθυπουργού, τώρα έχουμε τη μάχη μπροστά μας, υπάρχει ένα διακύβευμα σ’ αυτές τις εκλογές, αφήνετε τρόπον τινά να εννοηθεί ότι όλες αυτές οι επιλογές, όπως έχουν πει άλλα στελέχη σας, έχουμε δηλώσεις τους σήμερα στις εφημερίδες, οι επιλογές του Πρωθυπουργού, οι επιλογές στρατηγικής, οι επιλογές σε ψηφοδέλτια θα κριθούν αμέσως μετά τις εκλογές;

ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Ακούστε, εγώ να ανοίξω την κουβέντα αυτή, κα Σαρρή, δεν θα το κάνω. Για μένα το ζητούμενο είναι να φτάσει η πληροφορία στους έλληνες πολίτες για το τι πραγματικά μιλάμε σ’ αυτή την προεκλογική περίοδο. Και δεν μιλάμε για πρόσωπα, δεν μιλάμε για μένα ας πούμε ή για τον άλφα ή για τον βήτα για να μην βάλω έτσι άλλα ονόματα στο τραπέζι. Βεβαίως τα πρόσωπα παίζουν ένα σημαντικό ρόλο. Υπάρχουν συμπεριφορές οι οποίες διαχρονικά ενόχλησαν την βάση της Νέας Δημοκρατίας, ας μην έχουμε αυταπάτες.

Από ‘κει και πέρα όμως δεν είναι αυτό το διακύβευμα των εκλογών. Δεν θα κριθεί η τύχη της Ελλάδος από ένα πρόσωπο αν θα είναι, αν θα είμαι εγώ μέσα στη Βουλή ή όχι. Αυτό όμως που θα είναι πάρα πολύ σημαντικό είναι τι πρόγραμμα θα είναι αυτό που θα εφαρμοστεί για μια οικονομία που αναμφισβήτητα βρίσκεται σε κρίση, λίγο πριν σας άκουγα τι λέγατε, για μια πολιτική η οποία σίγουρα πρέπει να ακολουθηθεί.

Διαβάζω σήμερα παραδείγματος χάρη σε μια αντιπολιτευόμενη προς τη Νέα Δημοκρατία εφημερίδα ότι είμαστε, λέει, η μόνη χώρα, ισχυρίζεται ο αρθρογράφος, οι οποίοι ασχολούμαστε με αυτά τα οποία λέει ο κ. Αλμούνια. Δεν έχω διαβάσει πιο τερατώδες πράγμα.

Δ. ΣΑΡΡΗ: Το διάβασα κι εγώ, κα Μπακογιάννη.

ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Δηλαδή είναι ποτέ δυνατόν να λέμε ότι είμαστε μια χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης η οποία έχει τις υποχρεώσεις της, η οποία πρέπει να ακολουθήσει κάποιες κατευθυντήριες γραμμές και να γράφει έλληνας αρθρογράφος ότι είμαστε η μόνη χώρα που ασχολούμαστε με αυτά που λέει ο κ. Αλμούνια;

Δ. ΣΑΡΡΗ: Είπε ο κύριος ότι είναι κάτι το αυτονόητο όμως.

ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Σε ποια χώρα ζούμε;

Δ. ΣΑΡΡΗ: Είπε κάτι το αυτονόητο. Ότι είμαστε ενήμεροι όλοι.

ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Μα το αυτονόητο έχει γίνει ζητούμενο, κα Σαρρή. Το πρόβλημα σ’ αυτή τη χώρα είναι ότι το αυτονόητο έχει καταντήσει να είναι ζητούμενο.

Να συνεννοηθούμε, λοιπόν, ότι καταρχήν είμαστε μια χώρα η οποία είναι μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ότι ευτυχώς είμαστε μια χώρα που είμαστε μέσα στην ΟΝΕ, είμαστε μια χώρα η οποία πρέπει να ακολουθήσει μια γραμμή, μια οικονομική πολιτική, που θα προστατέψει πρωτίστως τα συμφέροντα των Ελλήνων πολιτών. Αυτό είναι το ζητούμενο, έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα δομικό και τεράστιο πρόβλημα που είναι το δημόσιο χρέος, το οποίο είναι ένα βάρος πάνω στις πλάτες μας και έχουμε να αντιμετωπίσουμε και την οικονομική κρίση. Με βάση λοιπόν αυτά τα δεδομένα θα πρέπει να συνεννοηθούμε ποια είναι η πολιτική που πρέπει να ακολουθηθεί.

Εδώ έχουμε πράγματι διαφορές. Εμείς, παραδείγματος χάρη, δεν πιστεύουμε ότι πρέπει να υπάρξει η φορολογία την οποία υπαινίσσεται το ΠΑΣΟΚ. Δεν θεωρούμε ότι με την φορολογία έτσι όπως αφήνει να εννοηθεί – γιατί δεν το λέει και ξεκάθαρα το ΠΑΣΟΚ – μπορεί να αντιμετωπιστεί η κρίση.

Όπως δεν πιστεύουμε ότι υπάρχουν τα δέκα, όπως υπολογίζουμε εμείς, αλλά μέχρι τώρα έχω ακούσει τέσσερις διαφορετικές εκδοχές από τους υπευθύνους του ΠΑΣΟΚ, τέσσερα, έξι ή οκτώ δισεκατομμύρια τα οποία υπόσχεται το ΠΑΣΟΚ σε διάφορες κοινωνικές ομάδες. Κατά την άποψή μας δεν υπάρχουν. Κατά την άποψή μας είναι εμπαιγμός αυτός ο οποίος κατατίθεται σήμερα … της πολιτικής.

Φ. ΚΑΡΖΗΣ: Να μην σας θυμίσω ότι ο κ. Αλογοσκούφης ακριβώς τόσα θα έβρισκε περικόπτοντας τις σπατάλες.

ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Όχι να μου το θυμίσετε, διότι αυτό πράγματι είχε…

Φ. ΚΑΡΖΗΣ: Δεν τα βρήκε.

ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Δεν τα βρήκε, αλλά δεν υποσχέθηκε όμως και λαγούς με πετραχήλια. Υποσχέθηκε αυτό το οποίο κάναμε. Αύξηση στο ΕΚΑΣ, αύξηση στους πολύ χαμηλόμισθους και στους πολύ χαμηλοσυνταξιούχους η οποία υπάρχει σήμερα, κ. Καρζή. Ο χαμηλόμισθος και ο χαμηλοσυνταξιούχος σε σχέση με το 2004 σήμερα έχει καλύτερες αποδοχές. Φτάνουν; Όχι είναι η απάντηση, αλλά σε όλα τα προγράμματα της Νέας Δημοκρατίας ο χαμηλόμισθος και ο χαμηλοσυνταξιούχος είχαν μια ειδική προστασία και μια ειδική αύξηση. Ακόμα και αυτό το οποίο λέμε, ας πούμε φέτος που λέμε ότι δεν θα δοθούν αυξήσεις σε μισθούς, παγώνουν οι μισθοί, πάγωσαν και φέτος, αλλά πάγωσαν με εξαίρεση τους χαμηλοσυνταξιούχους και τους χαμηλόμισθους, οι οποίοι πήραν ή 300 ή 500 έξτρα επίδομα. Είναι ευτυχείς; Όχι, βεβαίως, δεν έχω αυταπάτες. Ξέρω πολύ καλά πόσο δύσκολα μπορεί να περνάει ο άνθρωπος, αλλά αυτή είναι η κατάσταση της οικονομίας σήμερα. Γιατί να κοροϊδεύουμε τον κόσμο;

Δ. ΣΑΡΡΗ: Δεν διαφωνείτε με τις εξαγγελίες του ΠΑΣΟΚ. Το περιεχόμενο των εξαγγελιών, διάφορα μέτρα φιλολαϊκού χαρακτήρα, το κύριο αντεπιχείρημά σας είναι ότι δεν υπάρχουν τα χρήματα. Δεν διαφωνείτε με το περιεχόμενο των άλλων εξαγγελιών.

ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Υπάρχει κανένας ο οποίος να θέλει να πει; Εσείς πιστεύετε ότι ο πολιτικός, ένας άνθρωπος σαν κι εμένα ο οποίος έχει κερδίσει τη ζωή, εν πάση περιπτώσει στην πολιτική, είναι ποτέ δυνατόν όταν πηγαίνει στην κοινωνία και κατεβαίνει στις γειτονιές της Αθήνας και τους λες ότι ξέρετε δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα, υπάρχει αυτή η δυνατότητα, να μην θέλει το…..

Υπάρχει τίποτα πιο ωραίο για έναν πολιτικό από το να μπορεί να βγει και να πει θα αυξήσω τις συντάξεις, θα αυξήσω τους μισθούς; Δεν υπάρχει.

Αλλά εδώ τίθεται πλέον το ερώτημα της αξιοπιστίας της πολιτικής. Με τι μούτρα θα πάω εγώ την άλλη μέρα το πρωί, μεθαύριο;

Και επειδή μιλάτε με έναν άνθρωπο, ο οποίος έχω κάνει – πραγματικά πιστέψτε με – πάρα πολύ μεγάλη προσπάθεια διαχρονικά στην πολιτική μου ζωή να μην πω ποτέ κάτι το οποίο να μην πιστεύω τουλάχιστον ότι μπορεί να είναι εφικτό, μπορεί να έχω κάνει λάθος, αλλά δεν νομίζω ότι υπάρχει άνθρωπος να με κατηγορήσει ότι σκοπίμως έχω παραπλανήσει τους πολίτες μιλώντας τους για οποιοδήποτε θέμα. Θέλω λοιπόν να πω εδώ δεν μπορεί να γίνει αυτό, κα Σαρρή, και το ξέρουν στο ΠΑΣΟΚ. Το ξέρουν πάρα πολύ καλά.

Και όταν βγήκε ο Αλμούνια χθες – για τον οποίο γράφουν σήμερα ότι είμαστε η μόνη χώρα λέει η οποία του δίνουμε σημασία – βγήκε ανήσυχος, διότι σου λέει ότι βεβαίως πάντοτε είναι μαθημένοι και οι Ευρωπαίοι δεν ζούνε στη σελήνη, ξέρουν τι σημαίνει προεκλογική περίοδος αλλά ότι αν αυτό πάρει διαστάσεις, όπως φαίνεται ότι παίρνει από πλευράς ΠΑΣΟΚ, θα είναι πάρα πολύ δύσκολη την άλλη μέρα η θέση της χώρας μας. Αυτό είναι. Απλώς εμείς … ξέρετε.

Φ. ΚΑΡΖΗΣ: Μια και πήγαμε στην άλλη μέρα μου επιτρέπετε να επιστρέψω στη δυσάρεστη πλευρά της συγκυρίας; Σας έχω ακούσει να λέτε ότι την επόμενη μέρα των εκλογών, όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα, δεν υπάρχει κανείς, και νομίζω ότι το λέω σε εισαγωγικά, δεν υπάρχει κανείς στη Νέα Δημοκρατία που θα αμφισβητήσει τον Καραμανλή. Έτσι δεν είχατε πει;

ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Ναι, έτσι λέω.

Φ. ΚΑΡΖΗΣ: Τη φορά που το άκουσα, οι δημοσκοπήσεις έδειχναν μια διαφορά της τάξης των τεσσάρων μονάδων, ήταν λίγο μετά τη Θεσσαλονίκη, του κ. Καραμανλή και η δυναμική έδειχνε ότι μπορεί να μαζευτεί το αποτέλεσμα. Σήμερα οι δημοσκοπήσεις μιλούν για διαφορές της τάξης των επτά και πλέον μονάδων. Υπάρχει αίρεση του αποτελέσματος σε αυτό που έχετε πει; Δηλαδή ο κ. Καραμανλής δεν θα αμφισβητηθεί από κανέναν, όποιο και αν είναι το εκλογικό αποτέλεσμα, γιατί σήμερα εικάζεται καταστροφικό.

ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Ναι. Καταρχήν δεν πιστεύω εγώ σε καταστροφικά αποτελέσματα και αντίθετα πιστεύω ότι δίνουμε έναν αγώνα τον οποίο τον δίνουμε για τη νίκη. Είναι δύσκολες οι εκλογές και έχουμε περίεργες συμπεριφορές του εκλογικού σώματος. Περίεργες εννοώ ως προς εμάς.

Έχουμε δηλαδή ένα ΠΑΣΟΚ το οποίο πράγματι βρίσκεται μπροστά αυτή τη στιγμή το οποίο όμως έχει φτάσει στο ζενίθ της συσπείρωσής του και παρά ταύτα δεν εμφανίζει αύξηση των ποσοστών του μέσα στην κοινωνία. Έχουμε τα υπόλοιπα μικρά κόμματα, τα οποία επίσης δεν εμφανίζουν φαινόμενα δημοσκοπικά τουλάχιστον όπως παλιά στο παρελθόν – κάποια στιγμή που εμφάνιζαν ιδιαίτερες δυναμικές οι Οικολόγοι, ο ΣΥΡΙΖΑ και τα λοιπά. Και έχουμε τη Νέα Δημοκρατία, η οποία έχει αναμφισβήτητα ένα πρόβλημα με τους ψηφοφόρους της τους δικούς τους ψηφοφόρους που είναι στενοχωρημένοι, είναι απογοητευμένοι, είναι οργισμένοι, όπως θέλετε.

Εδώ λοιπόν αυτό το οποίο παρατηρείται τον τελευταίο καιρό – τουλάχιστον από την εμπειρία τη δικιά μου στις γειτονιές της Αθήνας – είναι ότι προσεγγίζουν, λένε την άποψή τους, κάνουν το διάλογο. Η δική μου άποψη είναι ότι στο τέλος ξαναεμπιστεύονται τη Νέα Δημοκρατία και ξαναέρχονται πίσω. Αυτό είναι μια καταγραφή.

Φ. ΚΑΡΖΗΣ: Κυρία Μπακογιάννη, αυτό που ρωτώ είναι ότι εάν ο κ. Καραμανλής φτάσει σε ένα αποτέλεσμα.

ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Το κατάλαβα. Έρχομαι λοιπόν στο δεύτερο, γιατί αλλιώς θα δούμε το καταστροφικό αποτέλεσμα.

Φ. ΚΑΡΖΗΣ: Μισό λεπτό. Εάν το ΠΑΣΟΚ έχει αυτοδυναμία, εάν η Νέα Δημοκρατία έχει ένα ιστορικά χαμηλό αποτέλεσμα κάτω από το 36% του ’81, ο κ. Καραμανλής έχει προκηρύξει μόνος του εκλογές και τις έχει χάσει αυξάνοντας την ήδη μεγάλη διαφορά, υστέρηση που είχε. Ποια είναι η πολιτική συλλογιστική της μη αμφισβήτησης.

ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Ο κ. Καραμανλής είναι ένας ηγέτης, ο οποίος έχει οδηγήσει τη Νέα Δημοκρατία μέχρι τώρα σε τρεις νικηφόρες εκλογές, είναι ένας άνθρωπος ο οποίος έχει την εκτίμηση και την στήριξη των Νεοδημοκρατών και είναι ένας άνθρωπος ο οποίος έχει αποδείξει ότι ξέρει να μάχεται.

Από ‘κει και πέρα, σε όλα τα κόμματα υπάρχει διάλογος ο οποίος συντελείται. Εγώ σας είπα την προσωπική μου άποψη ότι δεν βλέπω κανέναν ο οποίος θα σηκωθεί την άλλη μέρα και θα πει του Καραμανλή: σήκω φύγε. Αυτή είναι η εκτίμησή μου και την καταθέτω και πάντα σε ό,τι με αφορά εγώ δεν θα είμαι αυτή η οποία θα το κάνω. Το λέω ξεκάθαρα και να μην υπάρχουν αμφιβολίες. Από ‘κει και πέρα τώρα…

Δ. ΣΑΡΡΗ: Αν κινηθεί από άλλους, εσείς θα παρακολουθήσετε την διαδικασία κα Μπακογιάννη; Θα συμμετάσχετε σ’ αυτή;

ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Δεν θα μπω στην κουβέντα αυτή, κα Σαρρή. Δεν θα μπω στην κουβέντα αυτή γιατί αυτή είναι μια κουβέντα, η οποία στη φάση αυτή – κατά τη γνώμη μου – δεν προσφέρει απολύτως τίποτα. Νομίζω ότι είναι πολύ πιο σημαντικό να κουβεντιάσουμε τι πραγματικά διαφορετικό προτείνουμε τα κόμματα εξουσίας προς τον ελληνικό λαό.

Με βλέπετε να επιμένω σε ορισμένα πράγματα, διότι φοβούμαι ότι προσωποποιώντας πάλι τα θέματα, βάζοντας τον μικρόκοσμό μας – της κριτικής εννοώ των πολιτικών, όπου οι δικές μας προσωπικές φιλοδοξίες γίνονται αντικείμενο μεγάλων συζητήσεων -είναι λάθος. Αυτή τη στιγμή ο ελληνικός λαός πρέπει να επιλέξει.

Οι δικοί μου, παραδείγματος χάρη, υπάλληλοι στο Υπουργείο Εξωτερικών πρέπει να ξέρουν ότι αυτό το οποίο επαγγέλλεται ουσιαστικά το ΠΑΣΟΚ είναι ότι θα υπάρξει φορολόγηση του συνόλου των επιδομάτων τους σε ενιαία κλίμακα. Δεν μπορεί να μην το ξέρουν αυτό το πράγμα όταν θα πάνε να ψηφίσουν.

Φ. ΚΑΡΖΗΣ: Σωστό είναι αυτό και νομίζω ότι οι συζητήσεις που έχουμε κάνει…

ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Αλλά δεν το έχει πει κανένας μέχρι στιγμής.

Φ. ΚΑΡΖΗΣ: Μη μας το καταλογίσετε, γιατί έχουμε κάνει πολύ αναλυτικές συζητήσεις για την οικονομία εδώ.

ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Όχι, εσείς έχετε κάνει αναλυτικές συζητήσεις για την οικονομία θέλω όμως να πω…

Φ. ΚΑΡΖΗΣ: Το λέω γιατί μια από αυτές ήταν το μισό briefing του εκπροσώπου σας χθες.

ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Ναι, είναι πάρα πολύ σημαντικό να πούμε πού διαφέρουμε, διότι ξέρετε ότι υπάρχουν διάφορες οικονομικές σχολές οι οποίες ακολουθούν διάφορες πολιτικές. Εγώ λέω λοιπόν ότι η αύξηση της φορολογίας θα οδηγήσει σε πάγωμα την οικονομία. Όχι αύξηση … ονομάζεται πάγωμα μισθών.

Φ. ΚΑΡΖΗΣ: Ευχαριστούμε πολύ, κα Μπακογιάννη.

ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Να είστε καλά.

Φ. ΚΑΡΖΗΣ: Δεν είστε κυρίως Υπουργός Εξωτερικών αυτές τις μέρες. Τι είστε;

ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Είμαι Υπουργός Εξωτερικών. Θα πάω στη Γενική Συνέλευση, όπως ξέρετε, κ. Καρζή. Πρέπει να πάω για 24 ώρες στη Νέα Υόρκη, γιατί η Ελλάδα πρέπει να εκπροσωπηθεί.

Φ. ΚΑΡΖΗΣ: Και μετά; Α Αθηνών, έτσι;

ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Και μετά υποψήφια στην Α’ Αθηνών και σήμερα υποψήφια στην Α’ Αθηνών.

Φ. ΚΑΡΖΗΣ: Η κα Ντόρα Μπακογιάννη, Υπουργός Εξωτερικών και υποψήφια στην Α’ Αθηνών. Αυτές τις μέρες είναι πολύ ωραίο να ακούει κανείς τα μεγάλα ονόματα της πολιτικής να λένε ότι όλοι είναι ταπεινοί υποψήφιοι και ζητάνε το σταυρό των πολιτών.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο