Συνεντεύξεις

Eχουμε σχέδιο εξυγίανσης των δημόσιων επιχειρήσεων

Σάββατο, 29 Ιούν 2019

Τι απαντάτε στις κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ για «κρυφό πρόγραμμα» της ΝΔ;

Ο ΣΥΡΙΖΑ ελλείψη αφηγήματος επιδίδεται σε μια επιχείρηση διαστρέβλωσης των θέσεων της ΝΔ. Μία επιχείρηση παραπληροφόρησης και δημαγωγίας. Προφανώς δεν αντιλήφθηκε το μήνυμα που του έστειλαν οι πολίτες στις 26 Μαΐου. Μάλιστα ο κ. Τσίπρας έφτασε στο σημείο να μας πει ότι το πρόγραμμα της ΝΔ μυρίζει αίμα, ότι οι Έλληνες θα δουλεύουν 7 ημέρες την εβδομάδα και ότι θα έρθει Αρμαγεδδών και οδοστρωτήρας στα δικαιώματα. Αναρωτιέμαι δεν καταλαβαίνουν ότι όλα αυτά είναι τόσο κωμικά που δεν πείθουν πια κανένα. Αλλά με το διχαστικό λόγο ήρθε ο κ. Τσίπρας, με τη διαίρεση πορεύτηκε και έτσι συνεχίζει. Και βέβαια η ΝΔ δεν έχει «κρυφό πρόγραμμα». Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τους τελευταίους μήνες έχει παρουσιάσει ένα συγκεκριμένο, μελετημένο και κοστολογημένο πρόγραμμα και ζητά τη έγκριση και την εμπιστοσύνη των πολιτών και όπως έδειξαν τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών την κερδίζει.

Υπάρχουν εργαλεία για να αντιμετωπίσετε έγκαιρα την κατάσταση στη ΔΕΗ, στις συγκοινωνίες και στο ιδιωτικό χρέος;

Έχω πει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ φεύγοντας από την εξουσία αφήνει νάρκες στην επόμενη κυβέρνηση και αυτές είναι η δραματική κατάσταση της ΔΕΗ και η εξαθλίωση των δημόσιων μέσων μεταφοράς, εξαιτίας των ιδεοληψιών και της κακοδιαχείρισης, καθώς και το μεγάλο ιδιωτικό χρέος που πνίγει τα νοικοκυριά. Και βέβαια δεν θα ισχυριστώ ότι έχουμε μαγικό ραβδί. Όμως έχουμε σχέδιο εξυγίανσης των δημόσιων επιχειρήσεων και ήδη έχουμε καταθέσει την πρότασή μας για τις 120 δόσεις και τη ρύθμιση των κόκκινων δανείων που θα δώσουν ανάσα στους πολίτες.

Φοβάστε ότι υπάρχουν κι άλλες, μικρότερες ή κρυφές νάρκες, που θα μπορούσαν να απειλήσουν τους στόχους της ΝΔ και να απαιτήσουν νέες θυσίες από την κοινωνία;

Ακούστε, πιστεύω ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ πέρα από τις νάρκες στην οικονομία έχει προκαλέσει μεγάλη ζημιά στον τρόπο λειτουργίας της δημοκρατίας, του κοινοβουλευτισμού και της δικαιοσύνης. Και αυτό το βρίσκω εξαιρετικά επικίνδυνο για τους θεσμούς και την εμπιστοσύνη των πολιτών σε αυτούς. Θα απαιτηθεί σοβαρότητα και πολύ δουλειά για την αποκατάσταση της αξιοπιστίας τους κυρίως στη συνείδηση της νέας γενιάς.

Θεωρείτε δικαιολογημένη τη δυσπιστία ορισμένων για το παρελθόν το κομμάτων; Πείθει τελικά τους πολίτες η προσπάθεια της ΝΔ για ανανέωση και διεύρυνση;

Είναι σίγουρα δικαιολογημένη η δυσπιστία των πολιτών και γι’ αυτό κάναμε τεράστια προσπάθεια για να αποδείξουμε ότι έχουμε αλλάξει και ότι το κόμμα μας έχει ανανεωθεί. Θέλω όμως να τονίσω ότι η ΝΔ είναι μια παράταξη με βαθιές ρίζες στην ελληνική κοινωνία και αυτό αποδείχθηκε και στα χρόνια της οικονομικής κρίσης. Γι’ αυτό και η ευθύνη μας είναι ακόμη μεγαλύτερη. Αν κρίνουμε από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών είναι σαφές ότι οι πολίτες έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στη ΝΔ. Δεν καταψήφισαν απλώς την κυβέρνηση, ψηφίζοντας μικρότερα κόμματα καθώς η ευρωκάλπη χαρακτηρίζεται από χαλαρή ψήφο. Έστειλαν μήνυμα πολιτικής αλλαγής. Η ανακοίνωση των ψηφοδελτίων της ΝΔ απέδειξε ότι η ανανέωση που υποσχέθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης γίνεται πράξη, καθώς έξι στους δέκα υποψηφίους είναι νέα πρόσωπα που δεν έχουν ποτέ στο παρελθόν ασχοληθεί με την πολιτική, ενώ 43 υποψήφιοι προέρχονται από το Μητρώο Στελεχών. Σας βεβαιώνω ότι η προσπάθεια αυτή θα συνεχιστεί διότι είναι κεντρική επιλογή του προέδρου της ΝΔ.

«Σε μια αδικημένη Κρήτη, ο νομός Χανίων είναι ο πιο αδικημένος» έχετε πει. Γιατί; Και ποιο είναι το δικό σας προσωπικό στοίχημα για να αλλάξει η εικόνα;

Η επιλογή μου να είμαι υποψήφια στα Χανιά έχει δύο βασικούς στόχους. Να μπορέσει η ΝΔ να κερδίσει το νομό, να έρθει δηλαδή πρώτο κόμμα στα Χανιά κάτι που δεν το έχει καταφέρει από τη μεταπολίτευση έως σήμερα. Ο δεύτερος είναι ότι ενώ τα Χανιά διαθέτουν τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης στον τουρισμό, τον πρωτογενή τομέα αλλά και την ενέργεια και την καινοτομία μένουν αναξιοποίητες διότι δεν υπήρξε τα τελευταία χρόνια ούτε σχέδιο, ούτε πολιτική βούληση. Τα Χανιά με το καταπληκτικό τους περιβάλλον και το τεράστιο πολιτιστικό τους απόθεμα μπορούν να βάλουν τον πήχη ψηλά αν υπάρξουν συγκεκριμένο αναπτυξιακό σχέδιο και σύγχρονες υποδομές. Σήμερα δυστυχώς είναι ο πιο παραμελημένος νομός της Κρήτης και αυτό αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι για το μεγαλύτερο έργο οδοποιίας της Κρήτης που είναι ο ΒΟΑΚ ακόμη και οι μελέτες για τα Χανιά είναι ανύπαρκτες.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο