Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και υπεύθυνη του Τομέα Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας Ντόρα Μπακογιάννη ολοκλήρωσε σήμερα τη διήμερη περιοδεία της στο νησί της Σάμου. Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας επισκέφθηκε τις καμένες περιοχές του νησιού από τις πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού και συναντήθηκε με τους φορείς της τοπικής κοινωνίας.
Καλεσμένη της Νομαρχιακής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας στη Σάμο, μίλησε χθές το βράδυ σε εκδήλωση που διοργάνωσε η κομματική οργάνωση του νησιού.
Μιλώντας σε μια μεγάλη και ενθουσιώδη συγκέντρωση η Ντόρα Μπακογιάννη τόνισε ότι: «Οι τελευταίες εξελίξεις στο κυβερνητικό στρατόπεδο κατέδειξαν ότι στην Ελλάδα τώρα υπάρχει κρίση διακυβέρνησης. Πιστεύω ότι πολύ σύντομα θα βρεθούμε μπροστά σε μεγάλες πολιτικές εξελίξεις. Γιατί αυτή η κατάσταση της ακυβερνησίας δεν μπορεί να συνεχιστεί για πολύ καιρό ακόμα».
Αναφερόμενη στις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις είπε: «Ο ελληνικός λαός, ένα χρόνο μετά τις εκλογές του 2000, βρίσκεται αντιμέτωπος με μια βαθιά και πολύπλευρη πολιτική κρίση. Η κυβέρνηση Σημίτη είναι εξαιρετικά αδύναμη. Έχουμε μια κυβέρνηση η οποία είναι δέσμια των ανεξέλεγκτων εσωκομματικών συγκρούσεων μεταξύ των υπουργών και των στελεχών του ΠΑΣΟΚ. Αυτή η κυβέρνηση είναι ανίκανη πλέον να ασκήσει, με υπευθυνότητα και αποτελεσματικότητα, πολιτική και να αντιμετωπίσει τα προβλήματα του τόπου».
Και συνέχισε: «Η κυβέρνηση Σημίτη δείχνει σαφή σημάδια διάλυσης. Διάλυσης σε καίριους και μεγάλους τομείς. Δείτε για παράδειγμα τι συμβαίνει με τις εξελίξεις στην οικονομία. Η οικονομική πολιτική η οποία πριν από ένα μόλις χρόνο θεωρείται η μεγάλη επιτυχία αυτής της κυβέρνησης, σήμερα αναδεικνύει σιγά-σιγά το σύνολο των διαρθρωτικών αδυναμιών και αδιεξόδων της. Σήμερα πλέον όλοι επισημαίνουν ότι η δημιουργική λογιστική και η μετάθεση των δύσκολων αποφάσεων δεν μπορεί να κρύψει τις μεγάλες ανεπάρκειες και τα λάθη της πολιτικής της κυβέρνησης. Τώρα, όλοι αναγνωρίζουν ότι υπάρχουν μεγάλα και αφανή ελλείμματα, που απειλούν τη δημοσιονομική προσαρμογή της ελληνικής οικονομίας στους ρυθμούς της Ευρωζώνης. Οι πάντες αναγνωρίζουν για παράδειγμα ότι η πολιτική εκμετάλλευσης που ακολούθησε η κυβέρνηση στον τομέα του χρηματιστηρίου είχε καταστρεπτικά αποτελέσματα και υπονόμευσε τις επενδύσεις των μικροεπενδυτών».
Και κατέληξε με μια αναφορά στο ασφαλιστικό: «Όταν εμείς επισημάναμε εγκαίρως τις αδυναμίες αυτής της πολιτικής το ΠΑΣΟΚ και οι υποστηρικτές του μας κατηγορούσαν ότι ο μόνος στόχος μας είναι η υπονόμευση της κυβέρνησης Σημίτη. Η πραγματικότητα ήταν ότι η κυβέρνηση ακολούθησε μια λάθος πολιτική. Τις συνέπειες της οποίας τώρα όλοι τις βλέπουν. Τώρα καλούμαστε όλοι να τις πληρώσουμε. Οι τελευταίες εξελίξεις και επιλογές της κυβέρνησης Σημίτη με το ασφαλιστικό είναι το αποκορύφωμα της απρογραμμάτιστης, αποσπασματικής και τυχαίας πολιτικής της κυβέρνησης. Οι προτάσεις της κυβέρνησης και ο τρόπος με τον οποίο τις παρουσίασε έδειξαν ότι η κυβέρνηση βρίσκεται πολύ μακριά από την καθημερινή πραγματικότητα των Ελλήνων. Ζει στο δικό της κόσμο. Ήρθε η κυβέρνηση η οποία είχε υποσχεθεί παραμονές εκλογές ότι όλοι οι συνταξιούχοι θα παίρνουν 150.000 ελάχιστη σύνταξη, αυτή η κυβέρνηση υποστήριξε ότι σε επτά ή δέκα χρόνια η χαμηλότερη σύνταξη θα μειωθεί στις 68.000 δραχμές. Οι άνθρωποι έχουν χάσει το μέτρο, έχουν χάσει και την κοινή λογική».
Αναφερόμενη στις μετασυνεδριακές εξελίξεις της Νέας Δημοκρατίας η Ντόρα Μπακογιάννη είπε: «Θα ήθελα να σας μεταδώσω ένα μήνυμα βαθιάς πίστης ότι ο αγώνας μας θα δικαιωθεί. Η Νέα Δημοκρατία μετά το Συνέδριο της έχει βγει πολύ πιο δυνατή, πολύ πιο ενισχυμένη και ισχυρή. Η Νέα Δημοκρατία είναι πιο ενωμένη και μπορεί τώρα να εκφράσει τη μεγάλη, ενιαία και ισχυρή κεντροδεξιά».
Ερωτώμενη από τους δημοσιογράφους για το ενδεχόμενο τον επόμενο μήνα να γίνει κοινή συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της Ελλάδας και της Τουρκίας στη Σάμο και στο Κουσάντασι της Τουρκίας, η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας σημείωσε: « Η Νέα Δημοκρατία ήταν η πρώτη πολιτική δύναμη της Ελλάδας η οποία ευθέως ετάχθη υπέρ της ευρωπαϊκής προοπτικής της Τουρκίας και του διαλόγου και των καλών σχέσεων με τη γείτονα. Οι καλές σχέσεις και η προσέγγιση πρέπει να βασίζονται σε στέρεες βάσεις. Δεν πρέπει να εξαντλούνται μόνο σε δημόσιες σχέσεις ή στο επικοινωνιακό επίπεδο και σε μια καλή εικόνα την οποία θέλουν να καλλιεργήσουν οι δύο κυβερνήσεις, χωρίς να υποτιμώ την αξία και αυτής της διάστασης. Η Ελλάδα έχει κάνει πολύ συγκεκριμένα βήμα καλής θέλησης προς την Τουρκία. Βήματα τα οποία έχουν περιεχόμενο. Δυστυχώς δεν υπήρξε η ανάλογη ανταπόκριση από την Τουρκική πλευρά. Δεν φτάνει μόνο εμείς οι Έλληνες να επιθυμούμε την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας, πρέπει να το θέλει και να το επιδιώκει και η ίδια η Τουρκία. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε διαπιστώσει να υπάρχουν τέτοιου είδους προθέσεις από την τουρκική ηγεσία σε μια στιγμή που η τουρκική κυβέρνηση είναι εξαιρετικά αδύναμη. Ελπίζω ότι στη συνάντηση του ο κ.Παπανδρέου με τον κ.Τζέμ θα μεταδώσει μήνυμα σαφές και καθαρό. Η Ελλάδα δεν έχει κανένα λόγο να μην θέτει τα θέματα άμεσης προτεραιότητας της στο τραπέζι του διαλόγου, με πρώτο και επείγον θέμα την δίκαιη επίλυση του Κυπριακού».