Συνεντεύξεις

Συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό FLASH

Δευτέρα, 14 Σεπ 2009

Στον Νίκο Κακαουνάκη.

Ν. ΚΑΚΑΟΥΝΑΚΗΣ: Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε μια ήρεμη συζήτηση με την κα Ντόρα Μπακογιάννη. Γεια σας, κα Μπακογιάννη.

ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Καλή επιτυχία.

Ν. ΚΑΚΑΟΥΝΑΚΗΣ: Ευχαριστώ πολύ και σε εσένα. Δεν μου λες, ευχήθηκες χρόνια πολλά στον Καραμανλή; Έχει τα γενέθλιά του σήμερα.

ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Βεβαίως.

Ν. ΚΑΚΑΟΥΝΑΚΗΣ: Τι του είπες;

ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Γερός και νικηφόρος!

Ν. ΚΑΚΑΟΥΝΑΚΗΣ: Μάλιστα. Πάτε στις Βρυξέλλες, το μεσημέρι;

ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Πάω στις Βρυξέλλες για λίγες ώρες. Πάω για να κάνω δυο συναντήσεις, να είμαι στο Συμβούλιο Υπουργών το βράδυ και να ξαναμπώ στο αεροπλάνο να είμαι τρεις το πρωί στην Ελλάδα.

Ν. ΚΑΚΑΟΥΝΑΚΗΣ: Μάλιστα. Παρακολουθήσατε τον Γιώργο χτες;

ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Τον παρακολούθησα και πρέπει να σας πω ότι μου ήρθε στο νου, και μπορεί να κάνω λάθος, αλλά έτσι τον θυμάμαι, ένας στίχος του Παλαμά «για κούφια λόγια και του ολέθρου έργα, βαλτοί». Το θυμάσαι; Εσύ πρέπει να θυμάσαι τον Παλαμά καλύτερα από εμένα.

Ν. ΚΑΚΑΟΥΝΑΚΗΣ: Δεν μου λες σε παρακαλώ, θα είσαι απέναντι στον Γιώργο σκληρή; Θα του δώσεις περίοδο χάριτος;

ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Η Νέα Δημοκρατία κατ’ αρχήν πάει για νίκη, κ. Κακαουνάκη.

Ν. ΚΑΚΑΟΥΝΑΚΗΣ: Ναι, ναι εντάξει.

ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Πάει για νίκη, διότι πιστεύω ότι αυτό το οποίο παρουσίασε χτες ο κ. Παπανδρέου στη Θεσσαλονίκη, οδηγεί τους σκεπτόμενους Έλληνες στο συμπέρασμα, ότι πίσω από αυτά τα ωραία λόγια, δεν υπάρχει ίχνος σχεδίου, ίχνος αίσθησης της πραγματικότητας. Και η πραγματικότητα δεν πολεμιέται με λόγια. Χρειάζονται αποφάσεις συγκεκριμένες για να προφυλάξουν το εισόδημα των πολιτών και να τους δώσουν την ασφάλεια που τους λείπει.

Ν. ΚΑΚΑΟΥΝΑΚΗΣ: Μάλιστα. Αποφασίσατε, λοιπόν, να πάτε σε εκλογές και από ό,τι λέτε σε μια συνέντευξή σας, ο κ. Καραμανλής είχε μια εικόνα στο μυαλό του. Την εικόνα που σχηματίστηκε από τα γκάλοπ ή αυτά που λέγατε εσείς, οι συνεργάτες; Τα γκάλοπ, κα Μπακογιάννη, έλεγαν ότι θα χάσει. Τα στελέχη; Εσείς και ο κ. Σουφλιάς λέγατε ότι πρέπει να πάτε σε εκλογές;

ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Όχι κ. Κακαουνάκη, αυτό το οποίο λέγαμε, είναι ότι ο στόχος της Κυβέρνησης …

Ν. ΚΑΚΑΟΥΝΑΚΗΣ: Στον Καραμανλή τι λέγατε.

ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Ναι. Ο στόχος και του Καραμανλή και ο δικός μας, ήταν να εξαντλήσουμε την τετραετία, όπως είχαμε πάρει εντολή από τον ελληνικό λαό.

Ν. ΚΑΚΑΟΥΝΑΚΗΣ: Μάλιστα.

ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Από την ώρα, όμως, που ο Παπανδρέου χρησιμοποιεί τη συνταγματική διάταξη κατά τρόπο καταχρηστικό και ουσιαστικά επιβάλλει εκλογές το Φεβρουάριο, αυτό το οποίο μέτρησε, και μέτρησε και ο Πρωθυπουργός, ήταν ότι το κόστος μιας τετράμηνης προεκλογικής περιόδου, θα ήταν δυσβάστακτο για τους πολίτες και την ελληνική οικονομία.

Άρα ήταν πολύ καλύτερα να ξεκαθαρίσει και να ζητήσει νωπή λαϊκή εντολή, από το να παραμείνει σε πέντε μήνες προεκλογικής περιόδου, η οποία θα δημιουργούσε πρόσθετες δαπάνες, τις οποίες η ελληνική οικονομία δεν αντέχει.

Ν. ΚΑΚΑΟΥΝΑΚΗΣ: Μάλιστα. Κυρία Μπακογιάννη, γιατί αιφνιδιαστήκατε; Το ΠΑΣΟΚ πριν από τις εκλογές έλεγε ότι πρέπει να συμφωνήσετε στο πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας, γιατί διαφορετικά θα χρησιμοποιήσει τις συνταγματικές δυνατότητες για να πάει σε εκλογές. Γιατί, λοιπόν, αιφνιδιαστήκατε;

ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Κύριε Κακαουνάκη, δεν αιφνιδιαστήκαμε.

Ν. ΚΑΚΑΟΥΝΑΚΗΣ: Λοιπόν;

ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Λέμε ότι συμφωνήσαμε στον Πρόεδρο.

Ν. ΚΑΚΑΟΥΝΑΚΗΣ: Τότε γιατί χάσατε τρεις μήνες για να αναλύσετε τα αίτια των ευρωεκλογών;

ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Εάν πραγματικά, κ. Κακαουνάκη, το ΠΑΣΟΚ εννοούσε να συμφωνήσουμε, τότε συμφωνήσαμε.

Ν. ΚΑΚΑΟΥΝΑΚΗΣ: Εσείς γιατί χάσατε τρεις μήνες;

ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Από εκεί και πέρα εμείς από την ώρα που το ΠΑΣΟΚ προχωρεί σε μια διακηρυγμένη θέση ότι παρά το ότι συμφωνεί με τον Πρόεδρο …

Ν. ΚΑΚΑΟΥΝΑΚΗΣ: Από το Μάιο, λοιπόν, αυτό.

ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Από εκείνη τη στιγμή και πέρα και δημιουργεί τις προσδοκίες σε όλες τις κοινωνικές ομάδες ενόψει της προεκλογικής περιόδου ότι μπορεί να τις καλύψει και ότι έχει μαγικά ραβδιά, από εκείνη τη στιγμή και πέρα, η πορεία ήταν προδιαγεγραμμένη. Έπρεπε να γίνουν εκλογές. Έπρεπε να μιλήσει ο λαός.

Ν. ΚΑΚΑΟΥΝΑΚΗΣ: Γιατί χρειαστήκατε εσείς να πείσετε τον Καραμανλή τρεις μήνες.

ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Μα δεν χρειάστηκε να πείσει κανένας τον Καραμανλή. Ο Καραμανλής κάθισε κάτω …

Ν. ΚΑΚΑΟΥΝΑΚΗΣ: Μα εσείς του λέγατε να αναλύσετε τα αίτια.

ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Όχι. Έκανε την πολιτική η οποία επιβάλλεται ως την πιο δύσκολη στιγμή στη μέση μιας πολύ βαθιάς κρίσης …

Ν. ΚΑΚΑΟΥΝΑΚΗΣ: Τον Σεπτέμβριο.

ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Πήραμε τις αποφάσεις, στηρίξαμε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που σήμερα ο Παπανδρέου λέει ότι καλά κάναμε, παρά το ότι τότε είχε διαφωνήσει. Στηρίξαμε το τουριστικό προϊόν, προφυλάξαμε την Ελλάδα από μια πολύ μεγαλύτερη κρίση σε διάφορους τομείς της οικονομίας και πάμε τώρα σε εκλογές, ζητώντας από τον κυρίαρχο λαό – διότι τελικώς αυτός αποφασίζει …

Ν. ΚΑΚΑΟΥΝΑΚΗΣ: Σωστό είναι αυτό.

ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Να μας ανανεώσει την εντολή. Καθαρές κουβέντες, κ. Κακαουνάκη, και κυρίως όχι κουβέντες που είναι πολιτικάντικες. Εγώ πιστεύω ότι ο κόσμος πλέον έχει ωριμάσει. Ο κόσμος θέλει να του πεις την αλήθεια. Ο Παπανδρέου έκανε λάθος στη Θεσσαλονίκη κατά τη γνώμη μου.

Ν. ΚΑΚΑΟΥΝΑΚΗΣ: Κυρία Μπακογιάννη, υποστηρίξατε ως οφείλατε και καλά κάνατε, περισσότερο από ότι έπρεπε τον Καραμανλή. Τον πείσατε, λοιπόν, να κάνει εκλογές τώρα. Δεν φοβάστε ότι 90 βουλευτές που θα βρεθούν εκτός Βουλής, τα 10.000 στελέχη που είχαν βολευτεί και δούλευαν θα χάσουν τη θέση τους; Την κουτάλα τους;

ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Πρώτα απ’ όλα η λέξη «κουτάλα» δεν με βρίσκει, όπως καταλαβαίνετε, σύμφωνη.

Ν. ΚΑΚΑΟΥΝΑΚΗΣ: Ναι τη διαγράφω. Το πιρούνι!

ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Από εκεί και πέρα, κ. Κακαουνάκη, η εικόνα ότι ο Πρωθυπουργός άγεται και φέρεται, νομίζω ότι αδικεί τον ίδιο τον Κώστα Καραμανλή, τον οποίο δυο φορές τον έχουν εκλέξει πρωθυπουργό οι Έλληνες. Ο Πρωθυπουργός μόνος του πήρε μια μεγάλη απόφαση, την πήρε, κατά την άποψή μου, σωστά και από εκεί και πέρα ξεκαθαρίζει σήμερα το τοπίο και ζητάει νωπή λαϊκή εντολή.

Και θεωρώ, κ. Κακαουνάκη, ότι μέσα σε αυτή την κρίση, είναι πάρα πολύ σημαντικό οι πολίτες που μας ακούν, να ξέρουν τι είναι εφικτό και τι δεν είναι και πως θα βγούμε από αυτό το «τούνελ» για να χρησιμοποιήσω μια παλιά έκφραση του μακαρίτη του Ανδρέα. Από αυτό το τούνελ πρέπει να βγούμε και δεν θα βγούμε κοροϊδεύοντας εαυτούς. Θα βγούμε έχοντας ένα συγκεκριμένο σχέδιο το οποίο πραγματικά θα δημιουργήσει ανάπτυξη στη χώρα και όχι λόγια.

Να σας πω ένα παράδειγμα. Είπε ο Παπανδρέου ότι θα καταργήσει το ΕΤΑΚ και θα επαναφέρει το Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας και είπε ότι θα φορολογήσει και την εκκλησιαστική περιουσία.

Ν. ΚΑΚΑΟΥΝΑΚΗΣ: Ναι.

ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Το ΕΤΑΚ, ως γνωστόν, είναι ένας φόρος που θα φέρει 800 εκατομμύρια ενώ ο Φόρος της Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας είχε φέρει 172 εκατομμύρια. Άρα έχουμε 700 εκατομμύρια διαφορά. Το ΕΤΑΚ φορολογεί την εκκλησιαστική περιουσία. Αντίθετα, δεν φορολογεί οποιοδήποτε ακίνητο είναι χαμηλότερης τιμής από 200.000 ευρώ.

Τι μας λέει λοιπόν; Ποιον κοροϊδεύει; Δεν ξέρει ο κ. Παπανδρέου ότι ο Φόρος Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας κατέρρευσε επί ΠΑΣΟΚ, διότι απλούστατα δεν μπορούσε να εισπραχθεί, διότι όλοι τις είχαν βάλει σε εταιρείες; Ενώ σήμερα με το ΕΤΑΚ πληρώνει το ακίνητο το φόρο και άρα τους πιάνουμε όλους, και τους μεσαίους και τους μεγάλους.

Ν. ΚΑΚΑΟΥΝΑΚΗΣ: Μάλιστα. Ο ίδιος ο κ. Καραμανλής που κρατάει σα ξύπνιος άνθρωπος πισινή, λέει ότι «θα μείνω, εφόσον το θέλει ο λαός. Η παράταξη». Αν ο κόσμος στείλει το μήνυμα στις κάλπες «χάνεις και φεύγεις», τι θα κάνετε την επόμενη μέρα;

ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Δεν το βλέπω να γίνεται, κ. Κακαουνάκη. Ισχύει το «όποιος τον πόλεμο πάει για να πεθάνεις στρατιώτη μου, για πόλεμο δεν κάνεις».

Ν. ΚΑΚΑΟΥΝΑΚΗΣ: Σωστό είναι αυτό. Στο ποιητικό το ρίξατε πολύ!

ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Ναι, έχω οίστρο σήμερα.

Ν. ΚΑΚΑΟΥΝΑΚΗΣ: Ναι, το βλέπω.

ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Έχω διαβάσει ποίηση.

Ν. ΚΑΚΑΟΥΝΑΚΗΣ: Ναι. Τι θα γίνει;

ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Σας είπα. Ο Καραμανλής, για να πω τα πράγματα με το όνομά τους, ο Καραμανλής εσωτερικό θέμα στη Νέα Δημοκρατία δεν έχει, κ. Κακαουνάκη.

Ν. ΚΑΚΑΟΥΝΑΚΗΣ: Τι δεν έχει;

ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Δηλαδή δεν υπάρχει, κατά τη γνώμη μου, στέλεχος ή στελέχη τα οποία θα αμφισβητήσουν την ηγεσία του Κώστα Καραμανλή.

Ν. ΚΑΚΑΟΥΝΑΚΗΣ: Μα θα τον αμφισβητήσει ο λαός με το μήνυμα που θα του στείλει. Με το μαύρισμα.

ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Αφήστε το αυτό.

Ν. ΚΑΚΑΟΥΝΑΚΗΣ: Εάν θα γίνει.

ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Εσείς το προεξοφλείτε, εγώ δεν το βλέπω αυτό.

Ν. ΚΑΚΑΟΥΝΑΚΗΣ: Εντάξει , εντάξει.

ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Γι’ αυτό και δεν θέλω να μπω σε μια κουβέντα η οποία απλώς θα ρίξει νερό στο μύλο της ηττοπάθειας.

Ν. ΚΑΚΑΟΥΝΑΚΗΣ: Μάλιστα. Δεν νομίζετε ότι ένας πρωθυπουργός που λέει ότι «κάναμε πολλά λάθη» σημαίνει αυτό που λέει ο λαός «συγνώμη» κλπ.;

ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Όχι. Σημαίνει ότι ένας πρωθυπουργός ο οποίος δηλώνει ότι έκανε ορισμένα λάθη, τα αναγνωρίζει και τα διορθώνει, είναι σε σωστό δρόμο.

Ν. ΚΑΚΑΟΥΝΑΚΗΣ: Μάλιστα.

ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Εμένα κάτι που με τρομάζει και με τρόμαξε κατά τη διάρκεια που παρακολούθησα ολόκληρη τη συνέντευξη του κ. Παπανδρέου χτες …

Ν. ΚΑΚΑΟΥΝΑΚΗΣ: Ναι αυτό έλειπε!

ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Οφείλω. Και με πολύ μεγάλη προσοχή. Δεν διέκρινα, κ. Κακαουνάκη, ίχνος αυτοκριτικής. Μα ίχνος. Τίποτε. Δεν υπήρξε τίποτε. Το ΠΑΣΟΚ τα έκανε όλα διαχρονικώς τέλεια. Ο κ. Παπανδρέου, προσωπικώς, δεν το συζητάω, μέχρι που δήλωσε ότι εκείνος έθεσε περίπου το βέτο στα Σκόπια. Μέχρι και αυτό ισχυρίστηκε!

Και μου έκανε εντύπωση ότι δεν βρέθηκε ένας συνάδελφός σας να του πει: «καλά κ. Παπανδρέου πως είναι ποτέ δυνατό να το κάνατε τώρα και να μην το έχετε κάνει έξι χρόνια που ήσασταν υπουργός Εξωτερικών;». Έτσι δεν είναι;

Ν. ΚΑΚΑΟΥΝΑΚΗΣ: Ναι εντάξει. Έκανε τον αποκλεισμό όμως.

ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Ποιον αποκλεισμό;

Ν. ΚΑΚΑΟΥΝΑΚΗΣ: Των Σκοπίων. Τον οποίο πληρώσαμε.

ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Με συγχωρείτε, έκανε αυτό, έκανε την Ενδιάμεση Συμφωνία μετά όπως ξέρετε το ΠΑΣΟΚ και από εκεί και πέρα έρχεται αντί να πει ότι «μάλιστα …

Ν. ΚΑΚΑΟΥΝΑΚΗΣ: Δηλαδή εσείς είστε ικανοποιημένη με το πέτσινο βέτο που βάλατε στο Βουκουρέστι;

ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Πρώτα απ’ όλα τι θα πει «πέτσινο»; Εμείς πετύχαμε στο Βουκουρέστι …

Ν. ΚΑΚΑΟΥΝΑΚΗΣ: Ναι, τι πετύχατε δηλαδή; Να μην μπει στο ΝΑΤΟ;

ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Εμείς πετύχαμε στο Βουκουρέστι μια συνολική απόφαση της Συμμαχίας. Πείσαμε τους εταίρους μας ότι αν δεν υπάρξει λύση στο θέμα του ονόματος, τα Σκόπια δεν μπορούν να μπουν στο ΝΑΤΟ.

Ν. ΚΑΚΑΟΥΝΑΚΗΣ: Μάλιστα.

ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Ήταν μια σημαντική επιτυχία της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, την οποία κανείς δεν αμφισβητεί.

Ν. ΚΑΚΑΟΥΝΑΚΗΣ: Άσε να έρθει η συνεδρίαση του Σεπτέμβρη να δούμε ποια είναι η απόφαση του ΝΑΤΟ.

ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Δεν υπάρχει συνεδρίαση του Σεπτέμβρη.

Ν. ΚΑΚΑΟΥΝΑΚΗΣ: Πως; Δεν θα έχετε ξανά κουβέντα; Εσείς θα λείπετε, θα είστε αντιπολίτευση, αλλά η Ελλάδα δεν θα πάρει μέρος σε αυτή τη διάσκεψη;

ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Τώρα έγινε, κ. Κακαουνάκη. Τον Ιούνιο έγινε και από εκεί και πέρα η επόμενη συνεδρίαση του ΝΑΤΟ είναι το Δεκέμβρη. Αλλά σας λέω ότι η απόφαση αυτή του Βουκουρεστίου, όπως επιβεβαίωσαν και οι δυο γενικοί γραμματείς του ΝΑΤΟ που ήρθαν, και ο Ράσμουσεν και ο προηγούμενος ο Σέφερ, είναι μια συλλογική απόφαση η οποία ισχύει.

Αυτό οδήγησε όλη τη διεθνή κοινότητα στο να ξαναβάλει στο τραπέζι το θέμα του ονόματος, το οποίο είχε εξαφανιστεί. Διότι εθεωρείτο κερδισμένο από τα Σκόπια. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Αυτό, δεν μπορεί ο κ. Παπανδρέου να το αμφισβητήσει.

Εγώ χαίρομαι διότι το ΠΑΣΟΚ συμφώνησε στην πολιτική μας. Αλλά οφείλει να αποδεχτεί ότι ήταν δική μας πολιτική, στην οποία συμφώνησαν και όχι να εμφανίζεται και να μας λέει ότι έβαλε εκείνος τις κόκκινες γραμμές, διότι όποιος λίγο ξέρει από εξωτερική πολιτική, γελάει.

Ν. ΚΑΚΑΟΥΝΑΚΗΣ: Όχι, απλά συμφώνησε και μπράβο του που συνέπλευσε με την Κυβέρνηση. Δεν το κατάλαβα αυτό.

ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Μα, με συγχωρείτε, αυτό λέω κι εγώ.

Ν. ΚΑΚΑΟΥΝΑΚΗΣ: Λοιπόν;

ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Ότι συμφώνησε και μπράβο του. Αλλά όχι ότι εκείνος έκανε την πολιτική. Έλεος.

Ν. ΚΑΚΑΟΥΝΑΚΗΣ: Εν πάση περιπτώσει. Ένας πρωθυπουργός ο οποίος έχει αυτή την οικονομική πολιτική πεντέμισι χρόνια κι έχει βάλει σε νηστεία τον κόσμο και μετά ξηλώνει τον υπουργό Οικονομικών, τι σημαίνει; Απέτυχε ή πέτυχε στην οικονομική του πολιτική; Γιατί έφαγε τον Αλογοσκούφη;

ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Διότι εκείνη την ώρα, υποθέτω, γιατί εγώ αυτή η οποία …

Ν. ΚΑΚΑΟΥΝΑΚΗΣ: Τι υποθέτεις; Δεν το κουβέντιασες εσύ, δεξί χέρι του Καραμανλή;

ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Υποθέτω ότι έκρινε ότι χρειαζόταν μια νέα πνοή στην οικονομική πολιτική. Εδώ επί ΠΑΣΟΚ κανένας υπουργός Οικονομίας δεν έμενε παραπάνω από δύο χρόνια.

Ν. ΚΑΚΑΟΥΝΑΚΗΣ: Και; Αν είναι καλός;

ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Κύριε Κακαουνάκη, ξέρετε τι ήταν ενδιαφέρον που παρακολούθησα προχθές και δεν το είχα συνειδητοποιήσει κι εγώ η ίδια; Ότι όλοι οι υπουργοί της ΟΝΕ, δηλαδή αυτοί για τους οποίους επαίρεται το ΠΑΣΟΚ στην πολιτική του, είναι εκτός ψηφοδελτίων. Το διανοείστε;

Δηλαδή, από τη μια μεριά μας λέει ο Γιώργος Παπανδρέου ότι η ΟΝΕ ήταν η μεγάλη επιτυχία του ΠΑΣΟΚ κλπ. κι ότι εμείς είχαμε λάθος που λέγαμε ότι η Ελλάδα θα μπει ούτως ή άλλως στην ΟΝΕ. Και από το Σημίτη, που ισχύει εδώ λίγο η πατροκτονία, είπε κάτι έξυπνο ένας συνάδελφός σας χτες, «το συμπέρασμα είναι δεν πρέπει να δίνει κανείς δαχτυλίδια»!

Ν. ΚΑΚΑΟΥΝΑΚΗΣ: Μην μου πείτε ότι λυπηθήκατε, γιατί ο Σημίτης θα είναι εκτός Βουλής. «Τραβεστί οικονομία» και ο «αλαζόνας» και ο «νταβατζής» και όλα αυτά που λέγατε και ‘σούρνατε στον Σημίτη! Μην τα ξεχνάτε.

ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Εμείς κάναμε σκληρή αντιπολίτευση στον κ. Σημίτη, κ. Κακαουνάκη, αλλά εγώ θεωρώ και το λέω ειλικρινώς και το ξέρετε κιόλας ότι το εννοώ, ότι το να μην είναι ο Σημίτης στη Βουλή είναι απώλεια. Με ποια έννοια; Κάποιος που έχει διατελέσει πρωθυπουργός και έχει μια αυξημένη εμπειρία και ένα γνωστό όνομα στο εξωτερικό, είναι μια απώλεια. Εγώ τον έχω αντιπολιτευτεί σκληρότατα τον Σημίτη, αλλά το να λέει κανένας και στην πολιτική ορισμένα πράγματα, το επιβάλλει επιτέλους ο πολιτικός πολιτισμός.

Ν. ΚΑΚΑΟΥΝΑΚΗΣ: Μάλιστα. Έδωσε μια συνέντευξη ο κ. Καραμανλής στον Παπαχελά και μίλησε για ολιγομελές υπουργικό συμβούλιο, για συγχωνεύσεις κλπ. Τι πάει να πει, κα Μπακογιάννη, ότι θα υπάρχει ένας υπουργός επόπτης; Δηλαδή αντιπρόεδρος; Δηλαδή ολιγομελές υπουργικό συμβούλιο κι ένας επόπτης; Και ο πρωθυπουργός τι δουλειά θα κάνει;

ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Υποθέτω ξέρετε αυτό είναι περίπου στην ίδια λογική με αυτό το οποίο εξήγγειλε και ο κ. Παπανδρέου …

Ν. ΚΑΚΑΟΥΝΑΚΗΣ: Άσ’ τον Παπανδρέου, ρε παιδί μου! Σε ρωτάω τι εννοεί ο αρχηγός σου!

ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Και σου απαντώ. Ότι εννοεί περίπου αυτό το οποίο εξήγγειλε και ο κ. Παπανδρέου, ένα υπουργείο Συντονισμού. Δηλαδή, αυτός ο οποίος θα συντονίζει ορισμένους τομείς. Αυτό που χρειάζεται σήμερα, αν θέλουμε να ελέγξουμε τις δαπάνες κ. Κακαουνάκη, είναι να μην ξεφεύγει καμία δαπάνη, όσο μικρή κι αν είναι. Γιατί ισχύει «το φασούλι το φασούλι γεμίζει το σακούλι». Χρειάζεται, λοιπόν, κάποιος ο οποίος θα έχει το μάτι του σε όλα τα υπουργεία και θα συντονίζει τη μείωση των δαπανών.

Ν. ΚΑΚΑΟΥΝΑΚΗΣ: Μάλιστα. Δεν θέλω να σχολιάσετε τις επιλογές του αρχηγού για το Επικρατείας …

ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Δεν τις ξέρω ακόμη.

Ν. ΚΑΚΑΟΥΝΑΚΗΣ: Είναι δυνατό να μην ξέρει η υπουργός των Εξωτερικών ποιο θα είναι;

ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Δεν τις ξέρω. Ακούω κι εγώ για διάφορα, αλλά δεν μπορώ να σχολιάσω, αν δεν τις ξέρω.

Ν. ΚΑΚΑΟΥΝΑΚΗΣ: Είναι δυνατό; Πως θα απαντήσετε στον απλό ψηφοφόρο της Νέας Δημοκρατίας, ότι χαραμίζει 15 μέρες ο Καραμανλής, για να πείσει τον Έβερτ, τον Αχιλλέα και τον Αντώναρο να μπει στο ψηφοδέλτιο της Επικρατείς;

ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Κατ’ αρχήν ο Αχιλλέας πάει στις Σέρρες.

Ν. ΚΑΚΑΟΥΝΑΚΗΣ: Ναι καλά, εκεί χρειάστηκε να κάνει και αλληλογραφία. Αυτές είναι κινήσεις …

ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Ακούστε, κ. Κακαουνάκη, εγώ δεν θέλω να σχολιάσω πρώτον, διότι δεν είναι ωραίο πράγμα να σχολιάζει κανένας συναδέλφους του και το έχω αποφύγει όλη μου τη ζωή. Δεν θα αρχίσω, λοιπόν, τώρα.

Ν. ΚΑΚΑΟΥΝΑΚΗΣ: Μάλιστα. Η κα Γιαννάκου στις ευρωεκλογές είχε πει ότι «εγώ είμαι επικεφαλής του ψηφοδελτίου και θα πάω στις Βρυξέλλες». Τι έγινε τελικά και θα παραμείνει στην Αθήνα πάλι; Κοροϊδέψατε τον κόσμο και του είπατε θα πάει επικεφαλής του ψηφοδελτίου και μετά; Ξέρω είστε το ίδιο ψηφοδέλτιο, εμένα δεν με νοιάζει όμως.

ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Η κα Γιαννάκου είναι ένα από τα πιο αξιόλογα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.

Ν. ΚΑΚΑΟΥΝΑΚΗΣ: Τόσο αξιόλογη είναι που δεν βρίσκετε άλλο άνθρωπο να βάλετε επικεφαλής του ψηφοδελτίου;

ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Είναι μια γυναίκα, η οποία έχει βγει νικήτρια σε πάρα πολλές μάχες.

Ν. ΚΑΚΑΟΥΝΑΚΗΣ: Ο λαός της είπε ότι «χάνεις κυρία μου».

ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Ο λαός γιατί της είπε ότι χάνεις;

Ν. ΚΑΚΑΟΥΝΑΚΗΣ: Έχασε την έδρα.

ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Καλά, στις προηγούμενες εκλογές. Δέχτηκε ένα πόλεμο απίστευτο, κατά την άποψή μου …

Ν. ΚΑΚΑΟΥΝΑΚΗΣ: Από ποιον;

ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Και από μέσα από τη Νέα Δημοκρατία, κ. Κακαουνάκη.

Ν. ΚΑΚΑΟΥΝΑΚΗΣ: Έτσι!

ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Αλλά έτσι είναι στις εκλογές δυστυχώς. Υπάρχουν πάντοτε μάχες, οι οποίες μπορεί να είναι καμιά φορά και δύσκολες και προς τα μέσα και προς τα έξω. Αυτό δεν σημαίνει ότι σήμερα η Νέα Δημοκρατία δεν έχει αυτή την άποψη, την οποία καταθέτει στο πρόσωπο της κας Γιαννάκου.

Ν. ΚΑΚΑΟΥΝΑΚΗΣ: Μάλιστα. Εσείς είστε ευχαριστημένη σαν Ντόρα Μπακογιάννη, ξύπνια γυναίκα, η οποία θα διεκδικήσετε αύριο την ηγεσία του κόμματος, να πάει στη Βουλή με το ψηφοδέλτιο της Επικρατείας, ο Αντώναρος;

ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Κύριε Κακαουνάκη, σας παρακαλώ πάρα πολύ, πρώτα απ’ όλα τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας έχουν δώσει τη δική τους μάχη …

Ν. ΚΑΚΑΟΥΝΑΚΗΣ: Που ύμνησε τόσο πολύ τον Σημίτη;

ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Έχουν δώσει τη δική τους μάχη, ο καθένας από τα δικά του μετερίζια.

Ν. ΚΑΚΑΟΥΝΑΚΗΣ: Μάλιστα.

ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Νομίζω ότι είναι τουλάχιστον άδικο να προσωποποιούμε και να αρχίσουμε την κριτική σε πρόσωπα. Εγώ, πάντως, δεν το κάνω.

Ν. ΚΑΚΑΟΥΝΑΚΗΣ: Πού πήγε, κα Μπακογιάννη, η μηδενική ανοχή στη διαφθορά; Πού πήγε;

ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Η μηδενική ανοχή στη διαφθορά υπάρχει, κ. Κακαουνάκη.

Ν. ΚΑΚΑΟΥΝΑΚΗΣ: Υπήρξε;

ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Υπάρχει είπα. Και υπάρχει και υπήρξε. Μηδενική ανοχή στη διαφθορά σημαίνει ότι πολεμάς τη διαφθορά, όπου κι αν την βρεις.

Ν. ΚΑΚΑΟΥΝΑΚΗΣ: Την πολεμήσατε;

ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Την πολεμήσαμε.

Ν. ΚΑΚΑΟΥΝΑΚΗΣ: Όχι εσείς. Ο αρχηγός σου.

ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Και ο αρχηγός μου πολέμησε και αναγνώρισε μόνος του, ότι με καθυστέρηση έγινε αντιληπτό …

Ν. ΚΑΚΑΟΥΝΑΚΗΣ: Έχω δεκατρία ερωτήματα, εδώ έπρεπε να είστε στο στούντιο, να σας ανακρίνει ο κόσμος, να απαντήσετε στον κόσμο.

ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Εγώ δεν έχω φοβηθεί, κ. Κακαουνάκη, να απαντήσω.

Ν. ΚΑΚΑΟΥΝΑΚΗΣ: Το ξέρω. Γιατί δεν ήρθες λοιπόν;

ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Δεν έχω φοβηθεί να απαντήσω, γιατί θεωρώ ότι είναι ύψιστη στιγμή της δημοκρατίας η ώρα του λογαριασμού.

Ν. ΚΑΚΑΟΥΝΑΚΗΣ: Ναι.

ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Και εμείς δίνουμε λογαριασμό σήμερα.

Ν. ΚΑΚΑΟΥΝΑΚΗΣ: Μάλιστα. Πού πήγε η επανίδρυση του κράτους, κα Μπακογιάννη;

ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Κατά την άποψή μου εκεί τα πράγματα δεν πήγαν καλά, κ. Κακαουνάκη. Η επανίδρυση του κράτους, έτσι όπως την ονειρευόμασταν, καθυστέρησε πάρα πολύ. Έγιναν βήματα, αλλά όχι επαρκή.

κ. Ν. ΚΑΚΑΟΥΝΑΚΗΣ: Που πήγε ο περιορισμός της σπατάλης, κα Μπακογιάννη; Οκτώ εκατομμύρια ευρώ για τα τζάμια και τα μάρμαρα του υπουργείου Οικονομικών, είκοσι δύο χιλιάδες ευρώ την ώρα για τα τζετ.

ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Να σας πω, κ. Κακαουνάκη;

Ν. ΚΑΚΑΟΥΝΑΚΗΣ: Να μου πεις.

ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Ένα εκατομμύριο την ημέρα γλίτωσε ο έλληνας φορολογούμενος από την Ολυμπιακή. Ένα εκατομμύριο την ημέρα! Αυτό το ένα εκατομμύριο την ημέρα, μπορεί σήμερα να δοθεί αλλού και μας εξήγγειλε ο κ. Παπανδρέου ότι περίπου θα πάει στον κ. Βγενόπουλο και θα του πει «επειδή μου περισσεύουν πολλά λεφτά, δώσε μου ένα ποσοστό της Ολυμπιακής πίσω, για να το έχω, για να ξαναβάλω το κράτος μέσα στην Ολυμπιακή μετά από έξι χρόνια».

Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά, κ. Κακαουνάκη. Είναι η ώρα να λογικευτούμε και να σοβαρευτούμε.

Ν. ΚΑΚΑΟΥΝΑΚΗΣ: Όχι. Ο Παπανδρέου είπε, σαφέστατα ότι: «κύριοι, θα πάρει ο Βγενόπουλος την Ολυμπιακή, αλλά θέλω να έχει ένα 25% συμμετοχή το κράτος». Και τι έγινε δηλαδή;

ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Από που ως που; Και γιατί;

Ν. ΚΑΚΑΟΥΝΑΚΗΣ: Γιατί όχι;

ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Επειδή του περισσεύουν λεφτά;

Ν. ΚΑΚΑΟΥΝΑΚΗΣ: Γιατί να μην είναι;

ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Για να δημιουργήσει κανόνες ανταγωνισμού, οι οποίοι θα είναι λανθασμένοι κανόνες και να παρεμβαίνει στον ανταγωνισμό;

Ν. ΚΑΚΑΟΥΝΑΚΗΣ: Κυρία Μπακογιάννη, γιατί να μην διαπραγματευτεί με τους Γερμανούς ο Παπανδρέου αύριο το πρωί για τον ΟΤΕ;

ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Διότι δεν θα το κάνει.

Ν. ΚΑΚΑΟΥΝΑΚΗΣ: Θα το κάνει.

ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Διότι το ξέρει και διότι αν του περισσεύουν λεφτά του κ. Παπανδρέου, να τα δώσει εκεί που υπάρχουν ανάγκες. Διότι η πραγματικότητα είναι ότι ο κ. Παπανδρέου φάσκει και αντιφάσκει.

Μας είπε για το Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη ότι ήταν υπέρ του έργου γιατί κατάλαβε την πατάτα που έκανε στην Αλεξανδρούπολη, μας είπε μετά ότι είναι υπέρ του έργου, μας είπε όμως ότι δεν έχει γίνει τίποτε, αλλά κατά τα άλλα είναι μια λεόντειος συμφωνία. Ας αποφασίσει τι θέλει ο κ. Παπανδρέου.

Ν. ΚΑΚΑΟΥΝΑΚΗΣ: Ήσασταν στο Βελλίδειο και ρωτάει ο κ. Τζίμας, ο συνάδελφος της Θεσσαλονίκης, που δουλεύει στο «Αθηναϊκό Πρακτορείο», ότι «μετά την αλλαγή του πρωθυπουργού στη Βουλγαρία, αρχίζουν διαπραγματεύσεις με τους Ρώσους». Τι απάντησε ο Πρωθυπουργός θυμάστε, γιατί ήσουν παρούσα…

ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΗ: Βέβαια.

Ν. ΚΑΚΑΟΥΝΑΚΗΣ: Τί είπε;

ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Ότι δεν ανησυχεί για το έργο.

Ν. ΚΑΚΑΟΥΝΑΚΗΣ: Όχι. Ότι θα κουβεντιάσουμε.

ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Όχι, όχι, ένα λεπτό επειδή τυχαίνει εγώ να τα ξέρω καλά αυτά και να μην κυκλοφορούν στον αέρα. Η συμφωνία για το Μπουργκάς–Αλεξανδρούπολη συμφωνήθηκε μεταξύ της Ρωσίας, της Βουλγαρίας και της Ελλάδας.

Ν. ΚΑΚΑΟΥΝΑΚΗΣ: Και άλλαξε η πολιτική της Βουλγαρίας.

ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Ήταν μια τεράστια επιτυχία.

Ν. ΚΑΚΑΟΥΝΑΚΗΣ: Το δέχομαι.

ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Τεράστια. Είκοσι χρόνια κυνηγάμε αυτό τον αγωγό.

Ν. ΚΑΚΑΟΥΝΑΚΗΣ: Σωστά κάνετε.

ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Ο οποίος παρεμπιπτόντως δεν ξεκίνησε επί ΠΑΣΟΚ. Ξεκίνησε από τον αείμνηστο Γεώργιο Παπά, γενικό γραμματέα της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Ν. ΚΑΚΑΟΥΝΑΚΗΣ: Άσε τους πεθαμένους τώρα! Στην ουσία.

ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Να προχωρήσω. Επετεύχθη συμφωνία. Η καινούργια κυβέρνηση της Βουλγαρίας είχε ορισμένα ερωτηματικά, τα οποία προεκλογικά κατά το παπανδρεϊκό στιλ, είχαν δηλώσει ότι θα κάνουν, θα θέσουν σε αμφισβήτηση κλπ. τον αγωγό.

Η κατάσταση σήμερα στη Βουλγαρία δείχνει ότι δεν θα το αμφισβητήσουν και θα προχωρήσουν και θα τηρήσουν τα συμπεφωνημένα.

Ν. ΚΑΚΑΟΥΝΑΚΗΣ: Αυτό θα το δούμε.

ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Και έρχεται ο Παπανδρέου ο οποίος μας λέει ότι είναι μια λεόντειος συμφωνία υπέρ των Ρώσων, και τα χάσανε οι Ρώσοι …

Ν. ΚΑΚΑΟΥΝΑΚΗΣ: Ναι σιγά!

ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Γιατί ανοίξαμε εμείς καλές σχέσεις με τη Ρωσία και τώρα τις αμφισβητεί ο κ. Παπανδρέου και από την άλλη μεριά ότι έχουμε μια συμφωνία η οποία είναι όπως είπαμε λεόντειος και η δεύτερη παράγραφος είναι ότι δεν έχουμε καμία συμφωνία και θα την κάνει το ΠΑΣΟΚ. Ας αποφασίσει τι θέλει, κ. Κακαουνάκη! Δεν γίνεται να μιλάμε για τόσο σοβαρά πράγματα τόσο πολύ ελαφρά τη καρδία και στον αέρα.

Ν. ΚΑΚΑΟΥΝΑΚΗΣ: Δηλαδή, οι σχέσεις μας με την Τουρκία πάνε μια χαρά;

ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Όχι. Οι σχέσεις μας με την Τουρκία θα αξιολογηθούν και η Ελλάδα θα είναι παρούσα στο συμβούλιο του Δεκεμβρίου όπου θα αξιολογηθεί η πορεία. Δεν έχουμε τα αναμενόμενα αποτελέσματα μιας πολιτικής η οποία ακολουθήθηκε και από τα δυο μεγάλα κόμματα και θέλουν πολύ μεγάλη προσοχή, με στόχο πάντοτε τη βελτίωση.

Ν. ΚΑΚΑΟΥΝΑΚΗΣ: Μάλιστα.

ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Αλλά αυτό που έλεγα είναι ότι εμείς έχουμε σήμερα εξαιρετικές σχέσεις με τη Ρωσία την Κίνα και καλά θα κάνει το ΠΑΣΟΚ να τις κρατήσει.

Ν. ΚΑΚΑΟΥΝΑΚΗΣ: Να είστε σίγουρη, ότι θα τις κρατήσει!

ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Τις ανοίξαμε, τις δημιουργήσαμε και καλά θα κάνει να τις κρατήσουν, εάν επρόκειτο να γίνουν κυβέρνηση.

Ν. ΚΑΚΑΟΥΝΑΚΗΣ: Κυρία Μπακογιάννη, εάν ο Παπανδρέου πάρει 153 βουλευτές και έχει δυο μειονοτικούς με ανοιχτά τα εθνικά θέματα, μπορεί να κυβερνήσει ή θα πρέπει να πάει ξανά σε εκλογές;

ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Το Σύνταγμα δεν επιτρέπει εκλογές, κ. Κακαουνάκη, για ένα χρόνο εάν έχεις πάρει πλειοψηφία. Τις επιλογές των στελεχών που υπηρετούν τα κόμματά μας, τις κάνουμε με αίσθημα ευθύνης. Αν υπάρχουν μειονοτικοί βουλευτές, είναι έλληνες βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου.

Ν. ΚΑΚΑΟΥΝΑΚΗΣ: Καλά εντάξει, εν πάση περιπτώσει. Λοιπόν, σας εύχομαι καλό ταξίδι.

ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Νά ‘στε καλά! Ευχαριστώ πολύ.

Ν. ΚΑΚΑΟΥΝΑΚΗΣ: Λυπάμαι που δεν έχω χρόνο να απαντήσετε στον κόσμο που σας ρωτάει.

ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Άμα μου στείλουν τα ερωτήματα στο site μου, θα απαντήσω από εκεί.

Ν. ΚΑΚΑΟΥΝΑΚΗΣ: Εν πάση περιπτώσει, όταν θα γίνετε αρχηγός, θα σας έχω εδώ να απαντήσετε πλέον στον κόσμο στα ερωτήματα αυτά.

ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Να πω ότι η Νέα Δημοκρατία έχει αρχηγό, κ. Κακαουνάκη.

Ν. ΚΑΚΑΟΥΝΑΚΗΣ: Για είκοσι μέρες ακόμη θα έχετε!

ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Καλά – καλά.

Ν. ΚΑΚΑΟΥΝΑΚΗΣ: Καλό ταξίδι, κα Μπακογιάννη. Και στους δυο!

ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Γεια σας. Ευχαριστώ.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο