Συνεντεύξεις

Συνέντευξη στο Real FM

Τετάρτη, 23 Σεπ 2009

Στον Νίκο Χατζηνικολάου.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Πάμε τώρα να καλημερίσουμε την υπουργό Εξωτερικών, την κα Ντόρα Μπακογιάννη. Καλημέρα κυρία Υπουργέ.

ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Καλημέρα σας κύριε Χατζηνικολάου. Καλημέρα και στους ακροατές σας.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Θέλω να ξεκινήσω ρωτώντας για την περιπέτεια της υγείας σας.

ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Κύριε Χατζηνικολάου, είναι ο εφιάλτης του υποψηφίου βουλευτού αυτό το οποίο μου συνέβη. Υποτίμησα μία κατάσταση τελείως, τελικώς, ευτυχώς, έκλεισε τελείως η φωνή μου και μπήκα στο νοσοκομείο. Ανακάλυψαν πνευμονία, με έκαναν καλά και με έβγαλαν. Αυτό είναι.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Ήταν πνευμονία και επομένως κανονικά στην πνευμονία, απ’ ό,τι ξέρω τουλάχιστον, χρειάζεται ξεκούραση. Αλλά εγώ σας βλέπω πάλι στα ραδιόφωνα από σήμερα.

ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Κύριε Χατζηνικολάου, δεν μπορώ και τελείως. Έχω μπει σε κάποιο πρόγραμμα αυστηρό, διότι έχω διάφορους οι οποίοι με κυνηγάνε από πίσω, αλλά δεν μπορώ και να μην συμμετέχω σε αυτό τον αγώνα, το καταλαβαίνετε αυτό.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Τώρα θέλω να ρωτήσω αν είδατε τις δύο τηλεμαχίες.

ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Βεβαίως τις είδα.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Την τηλεμαχία των έξι και τη χθεσινή, και θέλω τη γνώμη σας.

ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Να σας πω. Να ξεκινήσω από τη γενική. Στην πρώτη, η οποία είχε πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον από το αναμενόμενο, φαντάζομαι θα συμφωνήσετε μαζί μου…

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Ιδίως οι ερωταπαντήσεις μεταξύ των αρχηγών.

ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Ακριβώς. Οι ερωταπαντήσεις. Εάν εμπιστευτούμε λίγο πιο πολύ τον ελεύθερο διάλογο, τον οποίο όλοι κάνουμε στα τηλεπαράθυρα τα δικά σας, νομίζω ότι θα είχε πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον η πολιτική συζήτηση. Διότι αυτό το οποίο καθημερινά κάνουμε στα δικά σας παράθυρα δεν μας επιτρέπεται σε επίπεδο αρχηγών. Το οποίο είναι λίγο οξύμωρο, θα πρέπει κανένας να πει.

Εν πάση περιπτώσει, νομίζω ότι ήταν πολύ ενδιαφέρουσα η παρουσία των Οικολόγων, ο κ. Τσίπρας πιστεύω ότι τα πήγε καλά, για να αρχίσω από τους μικρούς, και πιστεύω ότι ο κ. Καραμανλής ανέδειξε αυτό το οποίο είχε σαν στόχο να αναδείξει, δηλαδή την έλλειψη σχεδίου εξόδου από την κρίση από το ΠΑΣΟΚ. Αυτή είναι η αίσθησή μου για την πρώτη τηλεμαχία.

Η δεύτερη, η χθεσινή, ήταν νομίζω σαφές ότι ο κ. Παπανδρέου, που είχε τα χαρακτηριστικά που είπατε κι εσείς πριν, κοιτούσε την κάμερα και όλα αυτά, είχε κάνει μία καλή προετοιμασία γι’ αυτή τη συζήτηση, δεν μπόρεσε όμως, κύριε Χατζηνικολάου, να απαντήσει σε ένα από τα βασικά ερωτήματα. Και αυτό πρέπει να σας πω ότι με απογοήτευσε. Με απογοήτευσε και ως πολίτη και ως πολιτικό.

Εμείς οι πολιτικοί δεν μπορούμε να είμαστε ακόμα στη λογική της δεκαετίας του ’60. Πρέπει να πούμε στον κόσμο την αλήθεια, να πούμε αυτό το οποίο θεωρούμε εμείς τουλάχιστον ότι μπορούμε να κάνουμε για να τον βγάλουμε. Δεν πιστεύει κανένας ακροατής, κύριε Χατζηνικολάου, ή καμία ακροάτρια από αυτούς που μας ακούν ότι ο κ. Παπανδρέου μπορεί, μόνο δίνοντας χρήματα, να βγάλει την Ελλάδα από την κρίση. Δεν νομίζω ότι το πιστεύει κανείς αυτό, ασχέτως αν είναι ωραίο να το ακούει.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Ναι. Πάντως ο κ. Καραμανλής δεν είναι αρχηγός της αντιπολίτευσης. Θέλω να πω, επισημάνατε ότι κατά τη γνώμη σας πέτυχε να φανεί ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει σχέδιο.

ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Ναι.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Ο κ. Καραμανλής επί πεντέμισι χρόνια κυβέρνησε την Ελλάδα. Τι σας κάνει να πιστεύετε ότι θα παίξει κάποιο ρόλο η τηλεοπτική του εμφάνιση; Όσο πετυχημένη και αν ήταν, γιατί διίστανται οι απόψεις, άλλοι λένε…

ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Όλα παίζουνε ρόλο σε έναν προεκλογικό αγώνα. Και η διαδρομή σου, και τι έχεις κάνει.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Απέναντί του, κυρία Υπουργέ, δεν είναι μόνο ο Γιώργος Παπανδρέου, είναι η κυβερνητική του θητεία.

ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Βεβαίως, βεβαίως. Είναι, καταρχάς, όλα τα πεπραγμένα. Αυτή η κυβέρνηση λοιπόν θα κριθεί και από το έργο που έκανε και τις αδυναμίες που είχε. Διότι έκανε και έργο, κύριε Χατζηνικολάου, είχε και αδυναμίες. Όλα αυτά λοιπόν ο ψηφοφόρος θα τα βάλει στη ζυγαριά και θα κρίνει. Μόνο που ο ψηφοφόρος – κι εσείς το ξέρετε πολύ καλά, νομίζω σας έχω ακούσει και να το λέτε – δεν ψηφίζει για το χθες, ψηφίζει για το αύριο.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Αυτό είναι σωστό.

ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Ψηφίζει γι’ αυτόν, ο οποίος αύριο μπορεί να τον οδηγήσει με μεγαλύτερη σταθερότητα έξω από την κρίση. Τώρα, η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας και του Κώστα Καραμανλή είναι αναμφισβήτητα πρωτόγνωρη. Νομίζω ότι είναι πρωτόγνωρο να βγαίνει ένας πολιτικός και να ζητάει να τον ψηφίσουν λέγοντας από την αρχή ότι: εγώ θα ακολουθήσω αυτό κι αυτό κι αυτό το πρόγραμμα, το οποίο τα πρώτα δύο χρόνια θα είναι δύσκολα και μετά θα σας βγάλω από την κρίση. Δεν είμαστε συνηθισμένοι. Θυμάστε το ’85 οι καλύτερες μέρες και αμέσως μετά το ’85 πλάκωσε το πρόγραμμα λιτότητας. Συνήθως έτσι συμβαίνει. Αλλά ο Καραμανλής έχει το πολιτικό θάρρος να πει ότι: αυτό, κύριοι, θα κάνω. Θέλω να ξέρετε αύριο το πρωί ποια είναι η κατάσταση και πού θα οδηγηθούμε.

Είναι δε απίστευτο, επιτρέψτε μου να πω, ότι παρά τις επανειλημμένες ερωτήσεις… Παρακολουθούσα και σήμερα το πρωί, γιατί ξέρετε, όταν είσαι και κλεισμένος δεν χάνεις και καμία συζήτηση στην τηλεόραση. Και ρωτάς: Βρε παιδί μου, πόσο θα φορολογηθούν οι Έλληνες; Πέστε μας. Είναι δυνατόν να το έχετε μυστικό; 15; 25; 35; Θα φορολογηθούν τα επιδόματα των δημοσίων υπαλλήλων, κύριε Χατζηνικολάου;

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Τώρα, κυρία Μπακογιάννη, για να είμαστε απολύτως ειλικρινείς, κανένα κόμμα δεν ανακοινώνει φορολογική κλίμακα πριν από τις εκλογές.

ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Γιατί; Εμείς γιατί ανακοινώσαμε;

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Ούτε εσείς είχατε ανακοινώσει. Είχατε ανακοινώσει αριθμούς; Όχι.

ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Βεβαίως. Δεν είχαμε πει ότι θα ρίξουμε τη φορολογία από το 35 και θα την πάμε 25, και το κάναμε; Εμείς αυτά τα οποία λέμε…

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Όταν μειώνεις, ανακοινώνεις και αριθμούς. Όταν αυξάνεις τη φορολογία, δεν ανακοινώνεις αριθμούς προεκλογικά.

ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Σωστά. Όταν όμως κάνεις κριτική και λες ότι εγώ πιστεύω, ας πούμε, ότι ο φόρος τον οποίο βάλατε στο ΕΤΑΚ είναι άδικος, έτσι; Και εμείς βάλαμε ένα φόρο από τον οποίο περιμένουμε ότι θα εισπράξουμε 850 εκατομμύρια και λέει το ΠΑΣΟΚ ότι είναι άδικος αυτός ο φόρος, είναι άδικος ο άλλος ο φόρος, είναι άδικος ο τρίτος ο φόρος, πες μας βρε φίλε, από πού θα τα βρεις εσύ τα λεφτά; Δεν υπάρχει πολίτης σήμερα ο οποίος να ακούει και να μην έχει το ίδιο ερωτηματικό. Θα δανειστούμε, μάλιστα.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Πάντως, αφού επισημαίνετε τα ερωτήματα στα οποία δεν απάντησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, πρέπει να επισημάνω και εγώ ότι υπήρξαν ερωτήματα του Παπανδρέου στα οποία δεν απάντησε ο Κώστας Καραμανλής. Όπως, για παράδειγμα, τα ερωτήματα που αφορούσαν τα ομόλογα και το Βατοπέδι.

ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Μα εκεί έχει γίνει. Στα μεν ομόλογα, κύριε Χατζηνικολάου, έχει προχωρήσει η δικαστική έρευνα, και το ξέρετε, υπήρξαν άνθρωποι οι οποίοι οδηγήθηκαν κατευθείαν στη Δικαιοσύνη, για το δε Βατοπέδι ο Πρωθυπουργός έχει κάνει ο ίδιος την αυτοκριτική του. Κύριε Χατζηνικολάου, στην πολιτική δεν υπάρχουν ούτε αλάνθαστοι ούτε τέλειοι άνθρωποι. Και υπάρχουν και φαινόμενα τα οποία …όχι σε καταδικάζουν, τα νιώθεις εσύ ο ίδιος, πώς να σας πω, με τρομερό πόνο.

Από την άλλη μεριά όμως κάνεις την αυτοκριτική σου και προχωράς. Δεν θα σταθείς πάντοτε πάνω σε ένα χυμένο γάλα, θα προχωρήσεις αναγνωρίζοντας τις αδυναμίες σου και τα λάθη σου. Από το ΠΑΣΟΚ δεν έχω ακούσει μία αυτοκριτική, μία λέξη, κύριε Χατζηνικολάου. Δηλαδή είναι όλα τέλεια; Το πιστεύει κανείς αυτό;

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Νομίζω όμως ότι έκανε στην πράξη την αυτοκριτική του το ΠΑΣΟΚ, αφήνοντας έξω από το κόμμα μια σειρά από στελέχη που ήταν κορυφαίοι υπουργοί και κορυφαία στελέχη της περιόδου Σημίτη. Δείτε ας πούμε στο σημερινό ΠΑΣΟΚ.

ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Μα αφήσανε τον ίδιο τον Σημίτη απέξω.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Αφήσαν και τον ίδιο τον Σημίτη, ακριβώς.

ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Ακούω τον κ. Παπανδρέου να λέει ότι λυπάται πολύ που ο κ. Σημίτης δεν θα είναι στην επόμενη Βουλή. Και το ακούω τώρα εγώ, ο πολίτης, και λέω: Αφού λυπάται πολύ, δεν θα δεχόταν ο κ. Ραγκούσης τη δεύτερη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας; Υπήρχε κανένα τέτοιο θέμα;

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Μα το θέμα…

ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Θα το δεχόταν ο κ. Ραγκούσης υποθέτω.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Με ερεθίζετε με το θέμα του ψηφοδελτίου Επικρατείας.

ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Ε, τί να κάνω κύριε Χατζηνικολάου;

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Και με ερεθίζετε γιατί, κατά τη γνώμη μου, το ψηφοδέλτιο Επικρατείας έχει ένα συγκεκριμένο χαρακτήρα, ένα συγκεκριμένο ρόλο να επιτελέσει, δεν είναι το ψηφοδέλτιο Επικρατείας χώρος απόσυρσης παλαιών πολιτικών. Και μπορώ να δεχθώ να συμβεί και αυτό για μια φορά. Αλλά, για παράδειγμα, εσείς έχετε επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας τον κ. Σουφλιά, που εκλέγεται για τρίτη φορά βουλευτής Επικρατείας. Και, εν πάση περιπτώσει, είναι προτιμότερο ένα ψηφοδέλτιο Επικρατείας που φέρνει κάτι καινούριο στην πολιτική από ένα ψηφοδέλτιο Επικρατείας στο οποίο «παρκάρουν» (εντός εισαγωγικών) απόμαχοι βαρόνοι.

ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Ένα λεπτό. Καταρχάς, ούτε ο ένας ούτε ο άλλος, γιατί μιλάτε για Σουφλιά και Σιούφα αυτή τη στιγμή…

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Όχι, δεν μιλάω για Σιούφα, μιλάω για Σουφλιά, που είναι η τρίτη φορά που μπαίνει στο ψηφοδέλτιο.

ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Ναι. Ο Γιώργος Σουφλιάς είναι ένα στέλεχος που χαίρει γενικότερης εκτίμησης…

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Ο Σιούφας είναι και Πρόεδρος της Βουλής, μπορώ να το καταλάβω.

ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Χαίρει γενικότερης εκτίμησης, όπως ξέρετε, είναι το νούμερο ένα στη δημοφιλία μέσα Νέα Δημοκρατία, είναι ένας άνθρωπος ο οποίος έχει διαχρονικά προσφέρει στην παράταξη και ένας άνθρωπος ο οποίος μπορεί να προσφέρει ακόμα. Από κει και πέρα ο κ. Σιούφας, συμφωνούμε, είναι Πρόεδρος της Βουλής. Υπάρχει όμως νέο αίμα, υπάρχουν δύο καινούριες γυναίκες μέσα στη λίστα αυτή της Νέας Δημοκρατίας. Έχει, αν θέλετε, νέα πνοή. Είναι ένα άθροισμα εμπειρίας και ανανέωσης το ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Να σας ρωτήσω κάτι και να ζητήσω μια ειλικρινή απάντηση;

ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Βέβαια.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Πέρα και έξω από κομματικές προτιμήσεις. Εσείς σαν ψηφοφόρος ποιο πρόσωπο θα προτιμούσατε στη βιτρίνα του Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ; Τον Σημίτη ή τον Ραγκούση;

ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Εγώ δεν υπήρξα ποτέ ΠΑΣΟΚ, κύριε Χατζηνικολάου.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Το ξέρω.

ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Έχω σκληρά αντιπολιτευτεί και τον κ. Σημίτη. Θεωρώ όμως ότι υπάρχει μία αντίφαση per se. Και η αντίφαση είναι ότι δεν μπορείς από τη μία μεριά να επαίρεσαι και να λες ότι η οικονομική μας πολιτική ήταν καταπληκτική, ότι δεν κάναμε κανένα λάθος, βάλαμε την Ελλάδα στην ΟΝΕ, λύσαμε το θέμα ξέρω ‘γω, «έβαλα» – έλεγε ο κ. Παπανδρέου χθες – την Κύπρο στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Θα μου επιτρέψετε να πω, μου φάνηκε λιγάκι αλαζονικό.

Αλλά, εν πάση περιπτώσει, να τα λες όλα αυτά για τις κυβερνήσεις Σημίτη, να δηλώσεις ταυτόχρονα ότι λυπάσαι που ο Σημίτης δεν θα είναι και να πιστεύσεις ότι ο κόσμος δεν αντιλαμβάνεται ότι αν ήθελες εσύ θα ήταν ο Σημίτης. Είναι απλό πράγμα.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Μα του προσέφερε την πρώτη θέση στον Πειραιά και στην Αθήνα.

ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Εντάξει. Τέλος πάντων, δεν θα κάνω…

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Τώρα θέλω επίσης να σας θυμίσω ότι ο πρώην πρωθυπουργός, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, δεν έφερε ποτέ το κόμμα του σε τέτοια δυσκολία. Όσες φορές πολιτεύτηκε, αφότου έφυγε από τη θέση του αρχηγού και του πρωθυπουργού, πολιτεύτηκε και σε εκλογικές περιφέρειες. Διότι ο πρώην πρωθυπουργός εκλέγεται χωρίς σταυρό.

ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Σωστά. Αλλά ο κ. Σημίτης νομίζω είχε ακούσει πάρα πολλά όσο καιρό κράτησε τη θέση του ως βουλευτής Πειραιά, και φαντάζομαι ότι αυτός είναι ένας από τους λόγους. Τέλος πάντων, δεν μου πέφτει λόγος εμένα, τώρα δεν θα κάνουμε πολιτική ανάλυση του ΠΑΣΟΚ.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Τώρα, να θέσω ένα ερώτημα για την επόμενη μέρα; Θέλω να ρωτήσω, και αυτό το ρωτούν και πάρα πολλοί ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας, που βλέπουν ότι η εκλογική της νίκη είναι απίθανη πλέον με βάση τις δημοσκοπήσεις που είδαμε μέχρι την Παρασκευή…

ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Μην το λέτε αυτό, μην το λέτε.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Αυτό προκύπτει από τη λογική επεξεργασία των στοιχείων.

ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Εμείς δίνουμε μάχη για να πάρουμε νωπή λαϊκή εντολή, κύριε Χατζηνικολάου. Και μέχρι να υπάρξουν οι εκλογές, επειδή πρόσφατα είχαμε το παράδειγμα της Γερμανίας, που θα σας πω ότι ήμουν έτοιμη – γιατί ήταν τόσο βέβαιες οι δημοσκοπήσεις με 15 μονάδες μπροστά ήταν η CDU – που μάλιστα είπα στους συνεργάτες μου: μην μας διαφύγει να επικοινωνήσουμε με τους ανθρώπους, να τους πούμε πόσο καλά πήγαν κλπ. Την άλλη μέρα ξυπνήσαμε το πρωί και είχαν κερδίσει οι Σοσιαλδημοκράτες. Λοιπόν, αφήστε να το δούμε αυτό. Αφήστε να δούμε τον ελληνικό λαό να εκφράζεται στην κάλπη και μετά να…

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Εν πάση περιπτώσει, ένα ερώτημα είναι αν στην περίπτωση εκλογικής ήττας υπάρχει κίνδυνος για την επόμενη μέρα της Νέας Δημοκρατίας. Αν δηλαδή μπορεί να δουν το κόμμα τους να διασπάται ή να αντιμετωπίζει ισχυρά εσωτερικά προβλήματα.

ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Ακούστε, κύριε Χατζηνικολάου. Η Νέα Δημοκρατία είναι μία πολύ μεγάλη παράταξη, την οποία εγώ διαχρονικώς έχω υπηρετήσει τα τελευταία χρόνια και επιτρέψτε μου να πω ότι την ξέρω καλά. Η Νέα Δημοκρατία δεν έχει απολύτως κανέναν κίνδυνο. Πρώτον, διότι δεν βλέπω ποιος είναι αυτός ο οποίος θα μπορούσε ποτέ να αμφισβητήσει καταρχήν τον Καραμανλή και δεύτερον ποιος είναι αυτός ο οποίος θα μπορούσε τυχόν να διασπάσει.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Αυτό γιατί το λέτε; Αν ο Καραμανλής χάσει με μια μεγάλη διαφορά, φαντάζομαι ότι θα υπάρξει θέμα.

ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Θα το δούμε αυτό. Είμαι πολύ περίεργη να δω ποιος θα το θέσει αυτό το θέμα. Αμφιβάλλω πάρα πολύ κύριε Χατζηνικολάου. Σε ό,τι με αφορά εγώ δεν θα το θέσω πάντως. Αλλά, πέραν αυτού, πιστεύω ότι ο Καραμανλής σήμερα στη Νέα Δημοκρατία έχει τη συντριπτική αποδοχή της παράταξης και του κόμματος.

Δεν υπάρχει λοιπόν αυτή τη στιγμή δύναμη που θα διασπάσει, και όσοι δοκίμασαν να διασπάσουν στο παρελθόν είδατε πού κατέληξαν. Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Η Νέα Δημοκρατία είναι μια μεγάλη παράταξη, θα περάσουμε από μία φάση ανασυγκρότησης και θα είμαστε πολύ γρήγορα ξανά ετοιμοπόλεμοι. Αλλά δεν θα χάσουμε κιόλας, πιστεύω εγώ.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Κυρία Μπακογιάννη σας ευχαριστώ θερμά.

ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Να ’στε καλά.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Εύχομαι περαστικά και καλή επιτυχία και στη μάχη του σταυρού, που είναι προσωπική μάχη.

ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Ευχαριστώ πολύ, ευχαριστώ κύριε Χατζηνικολάου. Στην Α΄ Αθηνών.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Καλή σας ημέρα.

Ν. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Γεια σας.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο