Η Ντόρα Μπακογιάννη, μετά την επίσκεψή της στη Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης μίλησε στα τοπικά ραδιοτηλεοπτικά μέσα και άσκησε δριμεία κριτική για την κατάσταση της Έκθεσης, αλλά και για το έργο της κυβέρνησης .
Συγκεκριμένα η βουλευτής είπε: «Είχα σαφώς την αίσθηση ότι είναι μια απαξιωμένη Έκθεση ήδη, και λυπάμαι πάρα πολύ που το λέω αυτό, αλλά η Έκθεση δεν ήταν αυτό το οποίο περίμενα. Κάποιος πρέπει να ασχοληθεί πολύ σοβαρά με το θέμα της Εκθέσεως. Η Έκθεση είναι ένας θεσμός ταυτισμένος με τη Θεσσαλονίκη, ταυτισμένος με τη Μακεδονία και η Έκθεση πρέπει να είναι αντάξια της δυναμικής αυτής της πόλεως. Λοιπόν, δεν ήταν σήμερα. Και λυπούμαι που το λέω γιατί μπορούμε αναμφισβήτητα να στηρίξουμε αυτήν την Έκθεση. Μπορεί βεβαίως, να το αναλάβει ο Δήμος, οι φορείς και να παρουσιαστεί ένα μεγαλύτερο ενδιαφέρον».
Η Ντόρα Μπακογιάννη όμως σχολίασε και τα έργα της κυβέρνησης: «Όταν προσέρχεται κανείς στην Έκθεση βλέπει ένα πολυτελέστατο περίπτερο, αυτό του Εθνικού Κτηματολογίου, και έχω την εντύπωση ότι η μόνη επιτυχία του Εθνικού Κτηματολογίου είναι να κάνει περίπτερα τέτοιου είδους στην Έκθεση και να μοιράζει φυλλάδια στους πολίτες. Φυλλάδια τα οποία λένε τους στόχους του, ότι δηλαδή πρέπει να κατοχυρώσουμε τις περιουσίες μας κλπ, εκείνο που δεν λέει είναι ότι η ΕΕ μας ζητάει 32 δισ. ή μέρος αυτών πίσω διότι καταφέραμε να πάρουμε το 80% των χρημάτων και να χρησιμοποιήσουμε το 20%, και από αυτό το 20% χρησιμοποιούμε τα λεφτά για τα φυλλάδια… Το διπλανό περίπτερο δε, ήταν της Εγνατίας το οποίο έχει πάρα πολύ ωραίες φωτογραφίες – νομίζω ότι ο φωτογράφος τους είναι θαυμάσιος – και όταν ρώτησα πότε θα είναι έτοιμη η Εγνατία οι άνθρωποι στο περίπτερο ήρθαν σε δύσκολη θέση. Και δικαίως, διότι υπάρχει δήλωση του κ. Λαλιώτη ότι η Εγνατία θα ήταν έτοιμη του 2000. Τώρα, επισήμως η Εγνατία θα είναι έτοιμη το 2006. Και βεβαίως η Εγνατία η ίδια δηλώνει ότι θα είναι έτοιμη το 2017!»
«Και σας ερωτώ: Αυτή η χώρα, η ευρωπαϊκή, η οποία έχει τώρα τους πόρους που δεν είχε ποτέ στη διάθεση της, έχει διαχειριστή αυτών των πόρων, αυτόν ο οποίος, επισήμως εδώ στη Θεσσαλονίκη, σε απάντηση στους φορείς λέει ότι δεν έγινε κανένα έργο στην Θεσσαλονίκη, διότι στην Ελλάδα τα μεγάλα έργα θέλουν 15 χρόνια και τα μικρά 9! Και αναρωτιέμαι αυτό δεν τόλμησε να το πει ο Χαρίλαος Τρικούπης όταν έκανε τη σιδηροδρομική γραμμή πολύ γρηγορότερα από ότι έγιναν τα μεγάλα έργα σήμερα. Είναι δυνατόν το 2001, σοβαρά να είναι αυτή απάντηση στους φορείς της Θεσσαλονίκης;»
Η Ντόρα Μπακογιάννη αμφισβήτησε ότι το πολιτικό κλίμα έχει βελτιωθεί για την κυβέρνηση και είπε ότι «καμία δομική αλλαγή δεν έχει συντελεστεί μέσα στο καλοκαίρι. Η Ελλάδα περνάει δύσκολες ώρες. Οι Έλληνες πολίτες είναι ουσιαστικά ανήσυχοι, η ανεργία δεν έχει μειωθεί, οι αγρότες μας περνάνε ίσως το χειρότερο χρόνο των τελευταίων χρόνων, οι δείκτες της οικονομίας χειροτερεύουν, 3.000.000 Έλληνες έχουν χάσει τα χρήματα τους στο χρηματιστήριο, η ελληνική κυβέρνηση υβρίζει τη Δκαιοσύνη γιατί τολμάει να τους πει ότι αυτή η διαχείριση δεν ήταν προς το δημόσιο συμφέρον – και υβρίζεται η δικαιοσύνη την οποία η κυβέρνηση επικαλείται, το Συμβούλιο Επικρατείας, όταν θέλει να στηρίξει την απόφαση της για τις ταυτότητες! Αυτή δεν είναι μια κατάσταση η οποία ικανοποιεί τον πολίτη, αντίθετα του δημιουργεί τεράστια ερωτηματικά και εδώ στη Μακεδονία ιδιαίτερα, διπλά».
Τόνισε τέλος, ότι ίσως τώρα ο κόσμος, μετά τα τελευταία γεγονότα στις ΗΠΑ, να συζητά το ζήτημα της τρομοκρατίας, «αλλά η ουσία παραμένει, τα προβλήματα είναι ίδια και ο άνεργος παραμένει άνεργος». Η Ντόρα Μπακογιάννη υποστήριξε ότι «το κλίμα για να ανατραπεί χρειάζεται άσκηση ουσιαστικής διαφορετικής πολιτικής, και αν επειδή αυτό το λέει βουλευτής της αντιπολίτευσης δεν μοιάζει πειστικό, τι γίνεται όταν το λένε οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ; Δεν είναι τυχαίο σήμερα ότι το 50% των στελεχών του ΠΑΣΟΚ, για να μην πω το 80%, λένε ότι «χρειάζεται αλλαγή πολιτικής» ή «στο συνέδριο θα αλλάξουμε πολιτική» γιατί νομίζετε ότι το λένε; Το λένε γιατί νιώθουν την ανάγκη να δικαιολογηθούν στον κόσμο τους, νιώθουν την ανάγκη να δώσουν κάποια ελπίδα στον κόσμο τους. Η πραγματικότητα είναι βεβαίως ότι καμία πολιτική δεν θα αλλάξει».